10 madvarer med få kalorier

Mad med få kalorier behøver ikke være kedeligt - vi har samlet 10 lækre fødevarer, der stort set ikke indeholder nogen kalorier.

Middagsselskab sidder rundt om et træbord med forskellige sunde retter.

MADVARER MED FÅ KALORIER Blandt andet er tomater, agurker og svampe er på listen over lækre kaloriefattige fødevarer.

På engelsk bruger man termen “Zero calories food”, der er en fællesbetegnelse for fødevarer, der indeholder færre end 50 kalorier per 100 gram. Vi har samlet de 10 zero calories fødevarer, som vi gerne vil til at spise mere af!

Appelsiner

Selvom appelsiner er søde, så indeholder de kun 49 kalorier per 100 gram. De er fyldt med C-vitamin og mætter så godt, at de vil kunne hjælpe dig med et vægttab.

Rødbeder

Rødbeder er spækket med antioxidanter og indeholder kun 52 kalorier per 100 gram. Du kan eksempelvis rive dem og spise dem i en frisk salat.

Vandmelon

Om sommeren er vandmelon den perfekte erstatning for søde sager. Den indeholder meget vand, og tilfredsstiller os på sukker-kontoen på trods af sølle 33 kcal per 100 gram.

Svampe

Typen af svampe du vælger betyder ikke det store, de har alle et lavt kalorieindhold. Fx indeholder kantareller 27 kcal per 100 gram, og champignoner er helt nede på 23 kcal per 100 gram. Så gå bare amok i de forskellige varianter.

Agurk

Med kun 12 kalorier per 100 gram er agurker meget kaloriefattige, samtidig med at de er fyldt med vand. Skær dem i stave og spis dem som en mættende snack.

Asparges

Med kun 26 kalorier per 100 gram er asparges et meget sundt valg.

Citroner

Hele citroner indeholder kun 44 kalorier per 100 gram - hvorimod at citronsaft kun indeholder 31 kcal per 100 gram. Tilfør eksempelvist saften til dit vand for at få lidt mere smag.

Blomkål

Denne kål er perfekt som groft fyld i en salat. Den mætter godt og indeholder kun 19 kalorier per 100 gram.

Tomater

En anden sikker vinder i en salat er tomater. De giver dig 20 kalorier per 100 gram.

Grapefrugt

Ligesom citroner og appelsiner, så er grapefrugt spækket med C-vitaminer og er - med sine 44 kcal per 100 gram - et sundt valg, når du har lyst til noget lækkert. Smagen er kraftfuld og kan hjælpe dig med at glemme slik og sukkerholdige drikke.

Prøv I Forms kalorieberegner - her.

Kilde: Frida, DTU - Fødevareinstituttet