De 20 sundeste juice-opskrifter

Juice er en hurtig, enkel og lækker måde at tanke op med sundhed på i en fart. Vi giver dig på 20 supersunde juice-opskrifter, som du selv kan presse.

Glas med juice

SUND JUICE – vælg mellem 20 forskellige, sunde juice-opskrifter

© colourbox

Er du tosset med flydende vitaminer og mineraler, kan du glæde dig over, at et glas fyldig juice er en genial genvej til at nå dagskvoten. Alt, hvad du behøver, er friske råvarer, en saftpresser og disse supersunde juice-opskrifter. Juicepresseren udnytter råvarerne fuldt ud, fordi alt skrog og indmad også presses med, men du kan også forsøge med en blender. Begge løsninger betyder, at juicen bliver supersund og kan erstatte hovedparten af din daglige dosis af frugt og grønt. Ganske enkelt fordi flere af de immunforsvarsstyrkende stoffer, flavonoider, først frigøres under en tur i saftpresseren.

Med en 3 dages juicekur kan du se frem til vægttab, energiboost og et styrket immunforsvar.

Derfor skal du lave din egen juice

Nøjes du fx med at presse saft med en citruspresser, går du glip af de fleste fibre og får langt færre vitaminer og flavonoider. Mange af de sundeste plantestoffer og fibre sidder nemlig i frugtens faste dele. Når du selv laver juice, er det vigtigt, at du forarbejder råvarerne hurtigt og drikker juicen umiddelbart efter for at vinde så meget sundhed som muligt. Når overfladen på frugt og grønsager først er brudt, taber de hurtigt en stor del af antioxidanterne, og det forringer juicens ernæringsmæssige kvaliteter. Foruden en masse immunforsvarsstyrkende antioxidanter er juicen fyldt med opkvikkende kulhydrater, typisk af den langsomme slags, der giver vedvarende energi.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du ingefærshots**

20 skønne juice-opskrifter