Grydebrød

2¼ timer

Ja du har læst helt rigtigt! Put dejen i en gryde, og gryden i ovnen, så garanterer vi for en succes af et brød.

Grydebrød, opskrift

GRYDEBRØD – Du kan bruge støbejernsgryde eller stegeso. Husk, at det ikke dur at putte en gryde med plastikhåndtag i ovnen.

© wichmann+bendtsen

Grydebrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 brød

  • 60 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 200 g yoghurt naturel
  • 6 dl lunkent vand
  • 500 g ølandshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Rør gær ud i sukker, yoghurt og vand.
  • Tilsæt mel, og ælt (gerne på røremaskine) i 5 min. Tilsæt herefter salt.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt 1 time og 15 min.
  • Tænd ovnen på 250 gr., og kom en ovnfast gryde med låg derind.
  • Drys godt med mel på bordet, og tag dejen ud af skålen. Fold siderne nogle gange ind over hinanden, så dejen “strammes ind”. Vend rundt, så foldningerne vender nedad. Form dejen rundt i kanten som en stor bolle.
  • Kom dejen i den varme gryde, put låget på, og bag i 30 min.
  • Tag låget af, og bag i yderligere 15 min. ved 225 gr.
  • Lad brødet køle helt af på en rist.

TIP! Vil du bage med surdej i stedet for gær, kan du erstatte 1 dl af væsken med surdej.