Slut med dyrt bagerbrød
bag dit eget lækre brød.

Lav din egen surdej

Det behøver ikke være svært at lave surdej, få opskriften her.

20. august 2014

En færdig surdej kan man købe hos bageren, men du kan jo også lave den selv, så du altid har en, der er klar.

Her har du opskriften:

  • Rør 3 dl vand til en lind grød sammen med 1 dl af hver af meltyperne: rug, hvedemel og fuldkornshvedemel.
  • Hæld dejen i et glas eller en bøtte, og lad den stå, til den er sur - det tager fire til seks dage ved stuetemperatur.
  • Duft til den og smag på den.


HUSK: Det er vigtigt, at du et par gange hver dag pisker i dejen - og at låget er af plastik, så du kan prikke fem til seks lufthuller i det.

Holbarhed

Surdejen kan holde sig tre uger i køleskabet, men du også putte den i fryseren.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: