Knasende sund pizza

Er du vild med pizza, kan du score rigtig mange sundhedspoint ved at opgradere din købepizza til en lækker hjemmelavet en af slagsen.

27. april 2011 af I FORM

Her får du opskriften på grunddej og en skøn tomatsauce. Resten af indholdet inspirerer vi dig til nederst på siden.

Er du til pizza med laks? Skinke? Kartofler? Se alle opskrifterne.

Grunddej - 4 personer

25 g gær
2,5 dl stuetempereret vand
400 g mel: 150 g italiensk durumhvedemel tipo 00 og 250 g fuldkornshvedemel: graham, kamut, emmer eller spelt
1 tsk. fint havsalt

Tilberedning

  • Smuldr gæren i 0,5 dl af vandet, og rør, indtil gæren er opløst.
  • Rør 2 spsk. durumhvedemel i.
  • Stil det til hævning under et klæde i en halv time.
  • Bland nu dejen med resten af vandet og resten af melet, hvori saltet er blandet. Ælt godt, enten i røremaskine eller med håndkraft, til du har en blank og smidig dej.
  • Del dejen i 2 aflange, 4 store runde eller 8 små runde, tynde bunde.

En lækker bund af blomkål er et godt alternativ til den almindelige pizzabund. Prøv derfor også vores nemme opskrift på blomkålspizza med laks.

Tomatsauce - 4 personer

1 gult løg
1 fed hvidløg
1 spsk. Ekstra jomfruolivenolie
1 dåse flåede tomater
100 g semitørrede tomater
Havsalt og friskkværnet sort peber

Tilberedning

  • Hak løg, og sauter disse i olie, til de er blanke og bløde.
  • Kom dåsetomater og ½ tsk. salt ved.
  • Lad saucen simre i 5 minutter, kom de semitørrede tomater ved, og blend nu saucen, som smages til med salt og peber.
  • Du kan også købe udmærkede færdige tomatsaucer til pizza på glas.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler