Læs også

Blomkål

Blomkål

Blomkålspizza med parmaskinke

Ved at bytte mel ud med blomkål kan du spare 200 kalorier på din pizza. Få opskriften på blomkålspizza her.

Blomkålspizza til 4 pers.

250 g blomkål
1¼ dl lunkent vand
½ pk. gær
2/3 tsk. salt
3 små æg eller 2 store
2-3 dl fuldkornshvedemel
Tomatpuré
Hvidløg
Frisk oregano til pynt
Parmaskinke uden fedtkant
Artiskokhjerter
Lidt revet ost
Evt. frisk ananas

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en perfekt sund pizza

Sådan laver du blomkålspizzaen

  • Kør blomkålen til en helt fin struktur i din foodprocessor.
  • Rør gæren ud i vandet, og kom herefter æggene i, og pisk rundt. Bland blomkål og salt ned i blandingen, og kom til sidst melet i.
  • Dejen skal være til at smøre ud på bagepladen (nemmest på bagepapir), så den må ikke være for fast.
  • Bag blomkålspizzabunden i 15 min.
  • Smør tomatpuré, rørt op med hvidløg og oregano, på blomkålsbunden.
  • Kom parmaskinke, artiskokhjerter og frisk ananas ovenpå blomkålspizzaen, og drys med lidt ost.
  • Bag blomkålspizzaen i 10 min. ved 200 grader. Pynt med oregano inden servering.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: