Blomkålspizza med parmaskinke

50 minutter

Ved at bytte mel ud med blomkål kan du spare 200 kalorier på din pizza. Få opskriften på blomkålspizza her.

Blomkålspizza

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 125 g blomkål
  • ½ dl lunkent vand
  • ¼ pk. gær
  • ⅓ tsk. salt
  • små æg eller 2 store
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • Tomatpuré
  • Hvidløg
  • Frisk oregano til pynt
  • Parmaskinke uden fedtkant
  • Artiskokhjerter
  • Lidt revet ost
  • Evt. frisk ananas

Sådan laver du blomkålspizzaen

  • Kør blomkålen til en helt fin struktur i din foodprocessor.
  • Rør gæren ud i vandet, og kom herefter æggene i, og pisk rundt. Bland blomkål og salt ned i blandingen, og kom til sidst melet i.
  • Dejen skal være til at smøre ud på bagepladen (nemmest på bagepapir), så den må ikke være for fast.
  • Smør tomatpuré, rørt op med hvidløg og oregano, på blomkålsbunden.
  • Kom parmaskinke, artiskokhjerter og frisk ananas ovenpå blomkålspizzaen, og drys med lidt ost.
  • Bag blomkålspizzaen i 10 min. ved 200 grader. Pynt med oregano inden servering.