Blomkåls "couscous" med krydderurter

15 minutter
262 kcal

Få et strejf af lyse nætter og sommer med denne varme blomkåls "couscous" med ærter, feta og krydderurter.

Luise Vindahl er den kvindelige part af parret bag Skandinaviens største vegetariske succeskoncept, Green Kitchen Stories, der udgiver grønne opskrifter i bogform, på apps og som blog. Spiser overvejende vegetarisk.

Blomkåls "couscous"

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ blomkålshoved
  • ½ håndfuld persille
  • ½ håndfuld basilikum
  • 35 g græskarkerner
  • Saft af ½ citron
  • Et skvæt jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet peber
  • 100 g frosne eller friske ærter
  • 50 g feta
  • Spirer til pynt

Sådan gør du

  • Skær blomkålshovedet i mindre stykker, og kør det i en foodprocessor, til det er fint i konsistensen som couscous.

  • Du kan også rive det på den grove side af et rivejern. Kom det ned i en gryde kogende vand, og lad det simre i ca. 3 minutter. Lad det derefter dryppe af i en si.

  • Hak krydderurterne. Rist græskarkernerne ved medium varme på en pande, til de er gyldne.

  • Kom blomkålscouscoussen i en skål, og vend den med urter, citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og peber.

  • Tilsæt ærter, græskarkerner og fetaost, som du smuldrer groft. Bland det hele.

  • Pynt med spirer.

  • Kan holde et par dage på køl.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background