Luise Vindahl er den kvindelige part af parret bag Skandinaviens største vegetariske succeskoncept, Green Kitchen Stories, der udgiver grønne opskrifter i bogform, på apps og som blog. Spiser overvejende vegetarisk.

Blomkåls "couscous" med krydderurter

Få et strejf af lyse nætter og sommer med denne varme blomkåls "couscous" med ærter, feta og krydderurter.

10. marts 2015 af Luise Vindahl og Michelle Kristensen

Blomkåls "couscous"

4 personer

1 blomkålshoved

1 håndfuld persille
1 håndfuld basilikum

70 g græskarkerner
Saft af ½ citron
Et skvæt jomfruolivenolie
Havsalt og kværnet peber
200 g frosne eller friske ærter

100 g feta

Spirer til pynt


Sådan laver du blomkåls "couscous"

  • Skær blomkålshovedet i mindre stykker, og kør det i en foodprocessor, til det er fint i konsistensen som couscous.
  • Du kan også rive det på den grove side af et rivejern. Kom det ned i en gryde kogende vand, og lad det simre i ca. 3 minutter. Lad det derefter dryppe af i en si.
  • Hak krydderurterne. Rist græskarkernerne ved medium varme på en pande, til de er gyldne.
  • Kom blomkålscouscoussen i en skål, og vend den med urter, citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt ærter, græskarkerner og fetaost, som du smuldrer groft. Bland det hele.
  • Pynt med spirer.
  • Kan holde et par dage på køl.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler