Blomkåls "couscous" med krydderurter

15 minutter
262 kcal

Få et strejf af lyse nætter og sommer med denne varme blomkåls "couscous" med ærter, feta og krydderurter.

Luise Vindahl er den kvindelige part af parret bag Skandinaviens største vegetariske succeskoncept, Green Kitchen Stories, der udgiver grønne opskrifter i bogform, på apps og som blog. Spiser overvejende vegetarisk.

Blomkåls "couscous"

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ blomkålshoved
  • ½ håndfuld persille
  • ½ håndfuld basilikum
  • 35 g græskarkerner
  • Saft af ½ citron
  • Et skvæt jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet peber
  • 100 g frosne eller friske ærter
  • 50 g feta
  • Spirer til pynt

Sådan gør du

  • Skær blomkålshovedet i mindre stykker, og kør det i en foodprocessor, til det er fint i konsistensen som couscous.

  • Du kan også rive det på den grove side af et rivejern. Kom det ned i en gryde kogende vand, og lad det simre i ca. 3 minutter. Lad det derefter dryppe af i en si.

  • Hak krydderurterne. Rist græskarkernerne ved medium varme på en pande, til de er gyldne.

  • Kom blomkålscouscoussen i en skål, og vend den med urter, citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og peber.

  • Tilsæt ærter, græskarkerner og fetaost, som du smuldrer groft. Bland det hele.

  • Pynt med spirer.

  • Kan holde et par dage på køl.