Maki med tun, blomkål og purløg

30 minutter

Glem alt om klassisk sushi og spring ud i nye smagskombinationer.

Til venstre: maki med brune ris, tigerrejer, mango, avocado, chili og forårsløg. Til højre: maki med blomkål, tun, rød peber, flødeost og purløg.

Maki med tun, blomkål og purløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

1 person

  • 2 person
  • 160 gram frisk tun
  • 300 blomkålsbuketter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 noritang plade
  • 80 gram flødeost (evt. Kirk)
  • 30 gram rød peber
  • 6 gram purløg

Chilimayo

  • 80 g god mayonnaise (lavet på æggeblommer og olivenolie)
  • 2 tsk. chiliolie
  • En knivspids stevia
  • Et drys havsalt og friskkværnet sort peber

Sushi: Sådan gør du

  • Riv blomkål på rivejernets største huller. Put det på panden med olie, og rør rundt i 5-7 min. Lad det køle helt af.
  • Skær tunen ud i fine strimler, hvoraf halvdelen er skåret i stykker, der kan lægges på sushien som en slags tag. Snit herefter rød peber i tynde strimler, og skær “hjørnerne” fra, så stykkerne er helt lige.
  • Læg en tangplade på bambusrullen, og smør flødeost ud over den på nær de sidste 5 cm i toppen. Fordel blomkål over flødeosten, og tryk massen fast. Læg fisk og de resterende grønsager i en stribe på tværs, og rul stramt sammen. Lad rullen stå i 10 min., og skær den ud i 8 stykker. Læg et stykke tun på hvert stykke.
  • Bland ingredienserne til chilimayonnaisen sammen, og dup den på toppen af rullen. Mayonnaisen kan holde sig i op til to uger på køl. Du kan også bruge mayonnaisen til dip i stedet for soja/wasabi.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background