Til venstre: maki med brune ris, tigerrejer, mango, avocado, chili og forårsløg. Til højre: maki med blomkål, tun, rød peber, flødeost og purløg.

Maki med tun, blomkål og purløg

Glem alt om klassisk sushi og spring ud i nye smagskombinationer.

24. september 2012 af Michelle Kristensen

1 person

80 gram frisk tun
150 blomkålsbuketter
1 spsk olivenolie
1 noritang plade
40 gram flødeost (evt. Kirk)
15 gram rød peber
3 gram purløg


Chilimayo

40 g god mayonnaise (lavet på æggeblommer og olivenolie)
1 tsk chiliolie
En knivspids stevia
Et drys havsalt og friskkværnet sort peber


Sushi: Sådan gør du

  • Riv blomkål på rivejernets største huller. Put det på panden med olie, og rør rundt i 5-7 min. Lad det køle helt af.

  • Skær tunen ud i fine strimler, hvoraf halvdelen er skåret i stykker, der kan lægges på sushien som en slags tag. Snit herefter rød peber i tynde strimler, og skær “hjørnerne” fra, så stykkerne er helt lige.

  • Læg en tangplade på bambusrullen, og smør flødeost ud over den på nær de sidste 5 cm i toppen. Fordel blomkål over flødeosten, og tryk massen fast. Læg fisk og de resterende grønsager i en stribe på tværs, og rul stramt sammen. Lad rullen stå i 10 min., og skær den ud i 8 stykker. Læg et stykke tun på hvert stykke.

  • Bland ingredienserne til chilimayonnaisen sammen, og dup den på toppen af rullen. Mayonnaisen kan holde sig i op til to uger på køl. Du kan også bruge mayonnaisen til dip i stedet for soja/wasabi.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: