Blomkålssuppe med friskpillede rejer

15 minutter

Denne cremede suppe tager ingen tid at lave, perfekt til en kølig sommeraften eller som hurtig forret til gæster.

Blomkålssuppe med friskpillede rejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • ½ blomkål (200-225 g)
  • 2 dl minimælk
  • 200 g håndpillede rejer
  • 2 bundt dild
  • 2 bundt kruspersille

Fra dit basislager

  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 tsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 6 dl kogende vand

Sådan gør du

  • Skær blomkålen groft, læg den i en gryde med 1 tsk. salt, olivenolien, og hæld det kogende vand over. Lad det simre i 10 minutter.

  • Varm mælken op, og hæld den ved.

  • Blend nu suppen med rapsolien, og smag den til med salt og peber.

  • Kom halvdelen af rejerne i suppen og resten på toppen sammen med klippet dild og finthakket persille.

Salt – hvad er det, og hvad gør det ved kroppen?