Fuldkornspizza med blå kartoffel

2 dage
964 kcal

Slå din lokale pizzamands pizzaer med længder, med denne smukke fuldkornspizza med blå kartoffel og parmaskinke.

I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Fuldkornspizza med kartoffel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk. pizzaer

Pizzadej

  • 1½ g gær
  • 1½ dl vand
  • 66 g ølandshvedemel, fuldkorn
  • 266 g hvedemel
  • 8⅓ g havsalt

Fyld

  • små lilla kartofler (eller almindelige kartofler)
  • ½ dl jomfruolivenolie
  • 8 skiv. tørret svinenakke (eller parmaskinke)
  • lille potte frisk timian
  • 60 g røget mozzarella eller anden fast ost med røget smag

Sådan laver du fuldkornspizza

2-3 dage før

  • Skræl 12 af kartoflerne. Skær dem i 3 mm tykke skiver, og giv dem et hurtigt opkog, så de er møre, men har bid.
  • Kom kartoflerne direkte i 2 dl olivenolie, og stil dem på køl, til de skal bruges. Kan også laves på dagen.

Dagen før

  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags mel, og ælt dejen i 4 minutter i hånden eller på røremaskine. Tilsæt salt, og ælt endnu et minut.
  • Vend dejen ud på en bordplade, som er smurt med olie, og vend dejen godt rundt. Lad dejen hvile i 20 min.
  • Form dejen til 6 kugler, sæt dem på bageplade, og dæk med køkkenfilm. Lad dem stå på bordet i 2 timer, og stil dem så til hævning natten over på køl.

På dagen

  • Skær de to, rå kartofler i papirtynde skiver. Pensl med olie, drys med salt, og tør dem i ovnen ved 100 grader, til de er sprøde.
  • Sæt en bageplade/pizzasten i ovnen og forvarm den til max. varme i 30 min.
  • Tag en dejkugle ud af køleskabet, og drys lidt mel over. Tryk og træk den ud til en rund pizza. Lav en lille kant.
  • Fordel "olie-kartoflerne" og halvdelen af osten på bundene. Bag dem i 10-14 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Fordel 4 skiver svinenakke, lidt ost og sprøde kartofler på hver pizza, og drys med timian. Server straks!