Fuldkornspizza med blå kartoffel
Slå din lokale pizzamands pizzaer med længder, med denne smukke fuldkornspizza med blå kartoffel og parmaskinke.
Slå din lokale pizzamands pizzaer med længder, med denne smukke fuldkornspizza med blå kartoffel og parmaskinke.
I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.
2-3 dage før Skræl 12 af kartoflerne. Skær dem i 3 mm tykke skiver, og giv dem et hurtigt opkog, så de er møre, men har bid.
Kom kartoflerne direkte i 2 dl olivenolie, og stil dem på køl, til de skal bruges. Kan også laves på dagen.
Dagen før Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags mel, og ælt dejen i 4 minutter i hånden eller på røremaskine. Tilsæt salt, og ælt endnu et minut.
Vend dejen ud på en bordplade, som er smurt med olie, og vend dejen godt rundt. Lad dejen hvile i 20 min.
Form dejen til 6 kugler, sæt dem på bageplade, og dæk med køkkenfilm. Lad dem stå på bordet i 2 timer, og stil dem så til hævning natten over på køl.
På dagen Skær de to, rå kartofler i papirtynde skiver. Pensl med olie, drys med salt, og tør dem i ovnen ved 100 grader, til de er sprøde.
Sæt en bageplade/pizzasten i ovnen og forvarm den til max. varme i 30 min.
Tag en dejkugle ud af køleskabet, og drys lidt mel over. Tryk og træk den ud til en rund pizza. Lav en lille kant.
Fordel "olie-kartoflerne" og halvdelen af osten på bundene. Bag dem i 10-14 min., til de er gyldne og sprøde.
Fordel 4 skiver svinenakke, lidt ost og sprøde kartofler på hver pizza, og drys med timian. Server straks!