I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Surdejspizza med røget laks og spinat

Laks på pizza er måske ikke en klassisk kombination, men vi lover dig at denne med røget laks, spinat og citronolie smager lige så godt som den ser ud!

27. juni 2016 af Thomas Steinmann - Meyers Madhus

Surdejspizza med laks

6 stk. pizzaer

Pizzadej

2 g gær
5¼ dl vand
75 g hvedesurdej
1000 g sigtet ølandshvedemel
25 g havsalt

Fyld

24 tynde skiver røget laks
2 dl piskefløde (alternativ til ost)
200 g spinat
½ dl citronolie (eller 2 økologiske citroner og 1 dl olie)
½ bdt. dild

Sådan laver du surdejspizza

  • Dagen før Rør gær og surdej ud i vandet, tilsæt de to slags mel, og ælt dejen i 4 minutter i hånden eller på røremaskine.
  • Tilsæt salt, og ælt endnu et minut. Hæld dejen ud på bordpladen, som er smurt med olie, og vend dejen godt rundt. Lad den hvile i 20 min.
  • Form dejen til 6 kugler, sæt dem på bageplade, og dæk med køkkenfilm. Lad dem stå på bordet i 2 timer, og stil dem så til hævning natten over på køl.
  • På dagen Sæt en bageplade/pizzasten i ovnen og forvarm til max. varme i 30 min. Tag en dejkugle ud fra køl, og drys lidt mel over. Tryk og træk dejen ud til en flad, rund pizza. Lav en lille kant.
  • Pisk fløden til blødt flødeskum, og fordel 1/6 på hver pizzabund. Fordel det halve af spinaten på bunden, og bag pizzaen i 10-14 min., til den er gylden og sprød.
  • Læg resten af spinaten, 4 skiver laks, plukket dild og en smule citronolie på pizzabunden, og server straks!

En lækker bund af blomkål er et godt alternativ til den almindelige pizzabund. Prøv derfor også vores nemme opskrift på blomkålspizza med laks.

Lav din egen citronolie

  • Bland skrællen fra 2 økologiske citroner med 1 dl olie, og lad det trække i 1 døgn ved stuetemperatur.
  • Sigt olien, og opbevar den på køl.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler