Surdejspizza med røget laks og spinat

2 dage
913 kcal

Laks på pizza er måske ikke en klassisk kombination, men vi lover dig at denne med røget laks, spinat og citronolie smager lige så godt som den ser ud!

I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Surdejspizza med laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk. pizzaer

Pizzadej

  • ½ g gær
  • 1½ dl vand
  • 25 g hvedesurdej
  • 333 g sigtet ølandshvedemel
  • 8⅓ g havsalt

Fyld

  • 8 tynde skiver røget laks
  • ½ dl piskefløde (alternativ til ost)
  • 66 g spinat
  • ¼ dl citronolie (eller 2 økologiske citroner og 1 dl olie)
  • ¼ bundt dild

Sådan laver du surdejspizza

Dagen før:

  • Rør gær og surdej ud i vandet, tilsæt de to slags mel, og ælt dejen i 4 minutter i hånden eller på røremaskine.
  • Tilsæt salt, og ælt endnu et minut. Hæld dejen ud på bordpladen, som er smurt med olie, og vend dejen godt rundt. Lad den hvile i 20 min.
  • Form dejen til 6 kugler, sæt dem på bageplade, og dæk med køkkenfilm. Lad dem stå på bordet i 2 timer, og stil dem så til hævning natten over på køl.

På dagen

  • Sæt en bageplade/pizzasten i ovnen og forvarm til max. varme i 30 min. Tag en dejkugle ud fra køl, og drys lidt mel over. Tryk og træk dejen ud til en flad, rund pizza. Lav en lille kant.
  • Pisk fløden til blødt flødeskum, og fordel 1/6 på hver pizzabund. Fordel det halve af spinaten på bunden, og bag pizzaen i 10-14 min., til den er gylden og sprød.
  • Læg resten af spinaten, 4 skiver laks, plukket dild og en smule citronolie på pizzabunden, og server straks!

Lav din egen citronolie

  • Bland skrællen fra 2 økologiske citroner med 1 dl olie, og lad det trække i 1 døgn ved stuetemperatur.
  • Sigt olien, og opbevar den på køl.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du nemt din egen surdej