I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Rugpizza med blåskimmel og pære

Mæsk dig i denne lækre pizza med blåskimmelost, søde pærer og knasende valnødder.

4. maj 2015 af Thomas Steinmann - Meyers Madhus

Rugpizza med blåskimmel

6 stk. pizzaer

Pizzadej

5 g gær
5¼ dl vand
400 g rugmel
600 g hvedemel
25 g salt

Fyld

250 g blåskimmelost
3 pærer skåret i skiver
90 g valnødder, ristet og hakket
1 potte brøndkarse

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en perfekt sund pizza

Sådan laver du rugpizza

  • Dagen før Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags mel, og ælt dejen og ælt dejen i 4 minutter i hånden eller på røremaskine.Tilsæt salt, og ælt endnu et minut.
  • Vend dejen ud på en bordplade, som er smurt med olie, og vend dejen godt rundt. Lad dejen hvile i 20 min.
  • Form dejen til 6 kugler, sæt dem på bageplade og dæk med køkkenfilm.
  • Lad dem stå på bordet i 2 timer, og stil dem så til hævning natten over på køl.
  • På dagen Sæt en bageplade/pizzasten i ovnen. Forvarm ovnen til max. varme i mindst 30 min.
  • Tag en dejkugle ud af køleskabet, og drys lidt mel over. Tryk og træk dejen ud til en flad, rund pizza, og lav en lille kant.
  • Fordel blåskimmelost på pizzabunden, og bag den sprød og gylden ved maksimal varme. Det tager ca. 10-14 min.
  • Tag pizzaen ud af ovnen, fordel pæreskiver fra en halv pære på hver pizzabund, drys med valnødder, og pynt med brøndkarse. Server straks!

Læs også: Sådan laver du en lækker og (næsten) sprød blomkålspizza

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: