Rugpizza med blåskimmel og pære

2 dage
864 kcal

Mæsk dig i denne lækre pizza med blåskimmelost, søde pærer og knasende valnødder.

I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Rugpizza med blåskimmel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk. pizzaer

Pizzadej

  • 1½ g gær
  • 1½ dl vand
  • 133 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 8⅓ g salt

Fyld

  • 83 g blåskimmelost
  • 1 pærer skåret i skiver
  • 30 g valnødder, ristet og hakket
  • ⅓ bundt brøndkarse

Sådan laver du rugpizza

  • Dagen før Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags mel, og ælt dejen og ælt dejen i 4 minutter i hånden eller på røremaskine.Tilsæt salt, og ælt endnu et minut.

  • Vend dejen ud på en bordplade, som er smurt med olie, og vend dejen godt rundt. Lad dejen hvile i 20 min.

  • Form dejen til 6 kugler, sæt dem på bageplade og dæk med køkkenfilm.

  • Lad dem stå på bordet i 2 timer, og stil dem så til hævning natten over på køl.

  • På dagen Sæt en bageplade/pizzasten i ovnen. Forvarm ovnen til max. varme i mindst 30 min.

  • Tag en dejkugle ud af køleskabet, og drys lidt mel over. Tryk og træk dejen ud til en flad, rund pizza, og lav en lille kant.

  • Fordel blåskimmelost på pizzabunden, og bag den sprød og gylden ved maksimal varme. Det tager ca. 10-14 min.

  • Tag pizzaen ud af ovnen, fordel pæreskiver fra en halv pære på hver pizzabund, drys med valnødder, og pynt med brøndkarse. Server straks!