I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Rugpizza med blåskimmel og pære

Mæsk dig i denne lækre pizza med blåskimmelost, søde pærer og knasende valnødder.

4. maj 2015 af Thomas Steinmann - Meyers Madhus

Rugpizza med blåskimmel

6 stk. pizzaer

Pizzadej

5 g gær
5¼ dl vand
400 g rugmel
600 g hvedemel
25 g salt

Fyld

250 g blåskimmelost
3 pærer skåret i skiver
90 g valnødder, ristet og hakket
1 potte brøndkarse

Sådan laver du rugpizza

  • Dagen før Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags mel, og ælt dejen og ælt dejen i 4 minutter i hånden eller på røremaskine.Tilsæt salt, og ælt endnu et minut.
  • Vend dejen ud på en bordplade, som er smurt med olie, og vend dejen godt rundt. Lad dejen hvile i 20 min.
  • Form dejen til 6 kugler, sæt dem på bageplade og dæk med køkkenfilm.
  • Lad dem stå på bordet i 2 timer, og stil dem så til hævning natten over på køl.
  • På dagen Sæt en bageplade/pizzasten i ovnen. Forvarm ovnen til max. varme i mindst 30 min.
  • Tag en dejkugle ud af køleskabet, og drys lidt mel over. Tryk og træk dejen ud til en flad, rund pizza, og lav en lille kant.
  • Fordel blåskimmelost på pizzabunden, og bag den sprød og gylden ved maksimal varme. Det tager ca. 10-14 min.
  • Tag pizzaen ud af ovnen, fordel pæreskiver fra en halv pære på hver pizzabund, drys med valnødder, og pynt med brøndkarse. Server straks!

En lækker bund af blomkål er et godt alternativ til den almindelige pizzabund. Prøv derfor også vores nemme opskrift på blomkålspizza med laks.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: