I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Rugpizza med blåskimmel og pære

Mæsk dig i denne lækre pizza med blåskimmelost, søde pærer og knasende valnødder.

4. maj 2015 af Thomas Steinmann - Meyers Madhus

Rugpizza med blåskimmel

6 stk. pizzaer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 25 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 2 dage - Hævetid: 24 timer

INGREDIENSER

Pizzadej

5 g gær

5¼ dl vand

400 g rugmel

600 g hvedemel

25 g salt

Fyld

250 g blåskimmelost

3 pærer skåret i skiver

90 g valnødder, ristet og hakket

1 bundt brøndkarse

Sådan laver du rugpizza

  • Dagen før Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags mel, og ælt dejen og ælt dejen i 4 minutter i hånden eller på røremaskine.Tilsæt salt, og ælt endnu et minut.
  • Vend dejen ud på en bordplade, som er smurt med olie, og vend dejen godt rundt. Lad dejen hvile i 20 min.
  • Form dejen til 6 kugler, sæt dem på bageplade og dæk med køkkenfilm.
  • Lad dem stå på bordet i 2 timer, og stil dem så til hævning natten over på køl.
  • På dagen Sæt en bageplade/pizzasten i ovnen. Forvarm ovnen til max. varme i mindst 30 min.
  • Tag en dejkugle ud af køleskabet, og drys lidt mel over. Tryk og træk dejen ud til en flad, rund pizza, og lav en lille kant.
  • Fordel blåskimmelost på pizzabunden, og bag den sprød og gylden ved maksimal varme. Det tager ca. 10-14 min.
  • Tag pizzaen ud af ovnen, fordel pæreskiver fra en halv pære på hver pizzabund, drys med valnødder, og pynt med brøndkarse. Server straks!

næringsindhold pr. person

Energi: 864 kcal

Protein: 26,1 g

Fedt: 24,9 g

Kulhydrat: 140,5 g

Kostfibre: 14 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: