Fuldkornspizza med kyllingeboller og mango

Lækker fuldkornspizza med kylling og frisk mango.

4. august 2013 af Michelle Kristensen

9 personer

Bund

½ pk. gær
3½ dl lunkent vand
3½ dl rugmel
2²⁄3 dl fuldkornshvedemel
¼ tsk. salt
2 spsk. olivenolie

Sauce
½ dåse flåede tomater
½ dåse tomatpuré
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
¼ tsk. havsalt
¼ tsk. friskkværnet peber

Fyld
400 g kyllingefars
100 g optøet spinat (pres vandet fra spinaten)
1 æg
2 fed hvidløg
¼ tsk. finthakket chili
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
1 tsk. olivenolie til stegning
1 bolsjestribet rødbede
12 grønne oliven
1 frisk forårsløg
½ mango
1 pk. frisk mozzarella
Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til bunden sammen. Hvis dejen er for klæg, tilsættes mere mel. Lad dejen hvile i 20 min. et lunt sted. Rul herefter dejen ud på en bageplade.
  • Rør kyllingefars, spinat, hvidløg, chili, æg, salt og peber sammen, form små kødboller, og steg dem på panden.
  • Skær rødbede, forårsløg, mango og mozzarella i den ønskede form.
  • Rør saucen sammen, og put den på pizzaen med kyllingeboller, forårsløg og rødbede.
  • Bag den i ca. 20 min. ved 175 grader varmluft. Når pizzaen er færdig, puttes de sidste ingredienser på, og så er den klar til servering.

Salt – hvad er det, og hvad gør det ved kroppen?

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler