Fuldkornspizza med kyllingeboller og mango

Lækker fuldkornspizza med kylling og frisk mango.

Fuldkornspizza med kyllingeboller og mango

9 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 1 time

INGREDIENSER

Bund

½ pakke gær

3½ dl lunkent vand

3½ dl rugmel

2²⁄3 dl fuldkornshvedemel

¼ tsk. salt

2 spsk. olivenolie

Sauce

½ dåse flåede tomater

½ dåse tomatpuré

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. tørret basilikum

¼ tsk. havsalt

¼ tsk. friskkværnet peber

Fyld

400 g kyllingefars

100 g optøet spinat (pres vandet fra spinaten)

1 æg

2 fed hvidløg

¼ tsk. finthakket chili

¼ tsk. salt

¼ tsk. peber

1 tsk. olivenolie til stegning

1 bolsjestribet rødbede

12 grønne oliven

1 frisk forårsløg

½ mango

1 pakke frisk mozzarella

Frisk basilikum

Sådan gør du


  • Bland ingredienserne til bunden sammen. Hvis dejen er for klæg, tilsættes mere mel. Lad dejen hvile i 20 min. et lunt sted. Rul herefter dejen ud på en bageplade.
  • Rør kyllingefars, spinat, hvidløg, chili, æg, salt og peber sammen, form små kødboller, og steg dem på panden.
  • Skær rødbede, forårsløg, mango og mozzarella i den ønskede form.
  • Rør saucen sammen, og put den på pizzaen med kyllingeboller, forårsløg og rødbede.
  • Bag den i ca. 20 min. ved 175 grader varmluft. Når pizzaen er færdig, puttes de sidste ingredienser på, og så er den klar til servering.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en perfekt sund pizza

næringsindhold pr. person

Energi: 302 kcal

Protein: 18,2 g

Fedt: 10,8 g

Kulhydrat: 32,4 g

Kostfibre: 6,1 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: