Minipizzaer med rejer og kartofler
2 personer
10 g gær
2 tsk. havsalt
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
350-400 g durum- og speltmel, halvt af hver
200 g kartofler
2 fed hvidløg
20 g mozzarella
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
200 g rejer
½ bundt purløg
Sådan laver du minipizza med kartofler
- Rør gær ud i 3 dl vand. Tilsæt salt, olie og ca. halvdelen af melet. Rør rundt, og ælt dejen, mens du tilsætter det sidste mel, til dejen er glat og smidig.
- Del dejen i 6 portioner, tril til boller, og lad dem stå tildækket på køkkenbordet.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløg fint, og skær mozzarella i skiver.
- Rul dejen ud til 6 små pizzaer, og læg kartoffelskiverne på. Drys med hvidløg, salt og peber, og læg derefter osten på. Dryp med olivenolie, og bag pizzaerne i ovnen ved 225 gr. i 10 min.
- Kom rejerne på, og bag pizzaerne i 5 min. mere. Drys med hakket purløg, og servér straks.
Vil du gøre din pizza lidt sundere? Så kan du finde inspiration her.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 527 kcal
Protein: 31 g
Fedt: 15 g
Kulhydrat: 69 g
Kostfibre: 5 g