Tallerken med pizza og topping

På bare 15 minutter kan du servere en velsmagende aftensmad.

© wichmann+bendtsen

Minipizzaer med rejer og kartofler

Elsker du også pizza? Så prøv vores små, velsmagende pizzaer med rejer og kartofler.

5. februar 2019 af Helle Brønnum Carlsen

Minipizzaer med rejer og kartofler

2 personer

10 g gær
2 tsk. havsalt
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
350-400 g durum- og speltmel, halvt af hver
200 g kartofler
2 fed hvidløg
20 g mozzarella
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
200 g rejer
½ bundt purløg

Sådan laver du minipizza med kartofler

  • Rør gær ud i 3 dl vand. Tilsæt salt, olie og ca. halvdelen af melet. Rør rundt, og ælt dejen, mens du tilsætter det sidste mel, til dejen er glat og smidig.
  • Del dejen i 6 portioner, tril til boller, og lad dem stå tildækket på køkkenbordet.
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløg fint, og skær mozzarella i skiver.
  • Rul dejen ud til 6 små pizzaer, og læg kartoffelskiverne på. Drys med hvidløg, salt og peber, og læg derefter osten på. Dryp med olivenolie, og bag pizzaerne i ovnen ved 225 gr. i 10 min.
  • Kom rejerne på, og bag pizza­erne i 5 min. mere. Drys med hakket purløg, og servér straks.

Vil du gøre din pizza lidt sundere? Så kan du finde inspiration her.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 527 kcal
Protein: 31 g
Fedt: 15 g
Kulhydrat: 69 g
Kostfibre: 5 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler