Pizza
1 person
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Tid i alt: 105 minutter - Hævetid: 1 time
INGREDIENSER
Dej
3 g gær
3/4 (0,75) dl vand
75 g speltmel
1 tsk. olivenolie
1 tsk. salt
15 g hvedemel
Fyld
100 g hakkede flåede tomater
1 fed hvidløg
100 g gulerod
50 g selleri
1 spsk. frisk basilikum
1 spsk. hakket frisk oregano
Top med 10 basilikumblade og 25 g frisk mozzarella, 30+
Tilbehør
Grøn salat
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vand, og lad det stå i 5 min. Kom melet i en skål, og lav en fordybning i midten, og hæld gæren heri sammen med olien og saltet. Rør og ælt, til du har en glat dej (8-10 min.). Lad det hæve 1 time tildækket.
- Hak tomaterne i en blender med hvidløg, gulerod og selleri. Rør hakkede krydderurter i.
- Rul dejen til 1 stor pizza. Smør tomatsovsen på, og læg skiver af ost og blade af basilikum over. Kom i en forvarmet ovn ved 220 grader højt oppe i ovnen. Bag i ca. 15 min. Spis med grøn salat.
næringsindhold pr. person
Energi: 551 kcal
Protein: 22 g
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 92 g
Kostfibre: 11 g