Tomater gavner dit immunforsvar
Tomater er både en supernem spise og en af de bedste kilder til den kraftige antioxidant lycopen, der giver tomaten den røde farve.
Tomater er både en supernem spise og en af de bedste kilder til den kraftige antioxidant lycopen, der giver tomaten den røde farve.
Lycopen hører til gruppen af de farvestrålende carotener og fremhæves gennem mange undersøgelser som guf for dit immunforsvar. Tomater beskytter dig også mod både blodpropper og visse kræftformer. Som en lille sidegevinst holder den saftige grønsag også huden ung. Dermed er der lutter fordele ved at spise tomater - spis dem for variationens skyld både kolde og varme.
Læs også: Styrk dit immunforsvar
Rå tomater, soltørrede tomater eller bagte tomater?
Soltørrede tomater er rige på A- og C-vitamin og har det højeste indhold af antioxidanten lycopen, der beskytter din hud og dit immunforsvar, og som kan forebygge bl.a. kræft og hjerte-kar-sygdomme. Indholdet af lycopen stiger, når tomater varmes op. Soltørrede tomater har dog et højt kalorieindhold.
Her er et andet (spiseligt) trick til et stærkere immunforsvar.
TIPS: BAGTE TOMATER