Tomattærte med svampe og basilikum

75 minutter
250 kcal

Middagsfavorit der kan gemmes til brunchen.

Tomattærte med svampe og basilikum

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ stort skalotteløg
  • 125 g brune champignon
  • ½ tsk. rapsolie
  • 2 æg
  • 100 g ost 10+
  • ¾ dl skummetmælk
  • Havsalt
  • Sort peber
  • 250 g blandede tomater
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Hak løg fint, rens så champignoner, og skær i kvarter.

  • Sauter først løg i 1 tsk. olie. Når de er bløde, kom da champignoner ved, og lad dem simre med ca. 5 min.

  • Læg nu champignoner og løg i tærteformen.

  • Pisk æggene let, og bland dem med revet ost og mælk, lidt havsalt og friskkværnet peber.

  • Hæld æggemassen hen over løg og champignoner.

  • Vask og halver nu tomater. Læg dem så ned i massen.

  • Bag tærten ved 180-190 grader i 50 min.

  • Skru evt. lidt op for varmen de sidste 5 min., hvis tærten ikke allerede er blevet let gylden.

  • Lad tærten afkøle lidt, inden du skærer den ud. Drys med lidt klippet basilikum, inden du serverer tærten.

    Allround tomattærte Serverer du tærten som hovedret, er der til 4 personer. Men du kan også servere den til en brunch, så rækker opskriften til 8 personer. I øvrigt kan tærten bages dagen før, for den smager også fint, når den er kold.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background