Tomattærte med svampe og basilikum

75 minutter
250 kcal

Middagsfavorit der kan gemmes til brunchen.

Tomattærte med svampe og basilikum

Tomattærte med svampe og basilikum

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ stort skalotteløg
  • 125 g brune champignon
  • ½ tsk. rapsolie
  • 2 æg
  • 100 g ost 10+
  • ¾ dl skummetmælk
  • Havsalt
  • Sort peber
  • 250 g blandede tomater
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Hak løg fint, rens så champignoner, og skær i kvarter.
  • Sauter først løg i 1 tsk. olie. Når de er bløde, kom da champignoner ved, og lad dem simre med ca. 5 min.
  • Læg nu champignoner og løg i tærteformen.
  • Pisk æggene let, og bland dem med revet ost og mælk, lidt havsalt og friskkværnet peber.
  • Hæld æggemassen hen over løg og champignoner.
  • Vask og halver nu tomater. Læg dem så ned i massen.
  • Bag tærten ved 180-190 grader i 50 min.
  • Skru evt. lidt op for varmen de sidste 5 min., hvis tærten ikke allerede er blevet let gylden.
  • Lad tærten afkøle lidt, inden du skærer den ud. Drys med lidt klippet basilikum, inden du serverer tærten.

Allround tomattærte Serverer du tærten som hovedret, er der til 4 personer. Men du kan også servere den til en brunch, så rækker opskriften til 8 personer. I øvrigt kan tærten bages dagen før, for den smager også fint, når den er kold.