Tomattærte med svampe og basilikum

Middagsfavorit der kan gemmes til brunchen.

Tomattærte med svampe og basilikum

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Tid i alt: 75 minutter

INGREDIENSER

1 stort skalotteløg

250 g brune champignon

1 tsk. rapsolie

4 æg

200 g ost 10+

1½ dl skummetmælk

Havsalt

Sort peber

500 g blandede tomater

Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Hak løg fint, rens så champignoner, og skær i kvarter. 
  • Sauter først løg i 1 tsk. olie. Når de er bløde, kom da champignoner ved, og lad dem simre med ca. 5 min. 
  • Læg nu champignoner og løg i tærteformen. 
  • Pisk æggene let, og bland dem med revet ost og mælk, lidt havsalt og friskkværnet peber. 
  • Hæld æggemassen hen over løg og champignoner. 
  • Vask og halver nu tomater. Læg dem så ned i massen. 
  • Bag tærten ved 180-190 grader i 50 min. 
  • Skru evt. lidt op for varmen de sidste 5 min., hvis tærten ikke allerede er blevet let gylden. 
  • Lad tærten afkøle lidt, inden du skærer den ud. Drys med lidt klippet basilikum, inden du serverer tærten.

    Allround tomattærte
    Serverer du tærten som hovedret, er der til 4 personer. Men du kan også servere den til en brunch, så rækker opskriften til 8 personer. I øvrigt kan tærten bages dagen før, for den smager også fint, når den er kold.

næringsindhold pr. person

Energi: 250 kcal

Protein: 29,6 g

Fedt: 10,8 g

Kulhydrat: 10,7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: