Tomattærte med svampe og basilikum

Middagsfavorit der kan gemmes til brunchen.

16. marts 2008 af I FORM

1 stort skalotteløg
250 g brune champignon
1 tsk. rapsolie
4 æg
200 g ost 10+
1½ dl skummetmælk
Havsalt
Sort peber
500 g blandede tomater
Frisk basilikum


Tilberedning

Hak løg fint, rens så champignoner, og skær i kvarter. Sauter først løg i 1 tsk. olie. Når de er bløde, kom da champignoner ved, og lad dem simre med ca. 5 min. Læg nu champignoner og løg i tærteformen. Pisk æggene let, og bland dem med revet ost og mælk, lidt havsalt og friskkværnet peber. Hæld æggemassen hen over løg og champignoner. Vask og halver nu tomater. Læg dem så ned i massen. Bag tærten ved 180-190 grader i 50 min. Skru evt. lidt op for varmen de sidste 5 min., hvis tærten ikke allerede er blevet let gylden. Lad tærten afkøle lidt, inden du skærer den ud. Drys med lidt klippet basilikum, inden du serverer tærten.

Allround tomattærte Serverer du tærten som hovedret, er der til 4 personer. Men du kan også servere den til en brunch, så rækker opskriften til 8 personer. I øvrigt kan tærten bages dagen før, for den smager også fint, når den er kold.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: