Grøn tomatmarmelade med kanel og vanilje

Tilbehør

1. januar 2010 af I FORM

1 kg grønne tomater
500 g lyst rørsukker
1 tsk. havsalt
1 dl æbleeddike
2 stænger kanel
1-2 stænger vanilje
Geleringspulver eller melatin


Tilberedning

Vask og skær tomaterne i kvarter. Læg dem i en gryde med sukker, salt, æbleeddike, kanel- og vaniljestænger, der er delt på tværs i halve og slidset i begge sider. Lad tomaterne simre i en halv time. Rør i dem undervejs. Tag kanelog vaniljestænger op, og blend marmeladen, indtil du får en homogen masse med bevarede kerner. Kom nu geleringspulver i - følg anvisningen på pakken. Hæld marmeladen på Atamonskyllede glas, og læg kanel- og vaniljestænger ved.

Hvor meget ved du egentlig om kanel? Bliv klog på krydderiet her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: