Brød med soltørrede tomater

10 timer
197 kcal

Mellemmåltid

Brød med soltørrede tomater

Brød med soltørrede tomater

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 2½ g gær
  • ⅓ dl vand
  • ⅓ dl kærnemælk
  • ¼ spsk. salt
  • 20 g groft speltmel
  • 20 g grove kerner
  • 5 g feta
  • 5 g sorte oliven
  • 7½ g soltørrede tomater i olie
  • ½ bl. stilke rosmarin og basilikum
  • 25 g durummel
  • 15 g hvedemel

Tilberedning

  • Rør gær, vand, mælk og salt sammen.
  • Kom speltmel og kerner i, og stil det koldt natten over.
  • Næste dag røres feta i tern, oliven, strimlede tomater og hakkede krydderurter i. Herefter durummel.
  • Så røres dejen til med hvedemel og kommes i en bradepande foret med bagepapir på ca. 30 x 40 cm.
  • Prikkes med gaffel og stilles til efterhævning i 1 time. Bages ved 180 grader i 45 min.
  • Skæres nu i tynde “kagestykker” og serveres fx med 2 skiver (20 gram) hamburgerryg eller andet magert kødpålæg.

TIP Du kan sagtens fryse brødet.