Kyllingesaltimbocca

Kylling i italienske klæder, perfekt som en hurtig gæstemiddag.

20. juli 2016 af Anne Larsen

(4 personer)
4 kyllingebrystfileter
2 kugler mozzarellaost
4 skiver lufttørret skinke
12 blade salvie
12 tandstikkere i træ
4 spsk. ekstra jomfru-olivenolie
800 g små kartofler
4 fed hvidløg
Havsalt og friskkværnet sort peber
600 g san marzano-tomater
12 blade salvie
2 stængler rosmarin

  • Læg kyllingefileterne under et stykke plastic, og bank dem flade. Skær en kvart kugle mozzarella i skiver, og læg dem på kyllingen. Læg en skive skinke over hver, og fæstn nu tre salvieblade på hver portion med tandstikkere.
  • Vask og tør kartoflerne, skær dem i kvarter, og vend dem – sammen med de pillede og let maste hvidløgsfed, seks salvieblade og den ene stængel rosmarin (grofthakket) – i en spiseskefuld olivenolie, lidt salt og peber.

  • Del tomaterne på langs. Hak seks blade salvie og nålene fra den anden stængel rosmarin ultrafint. Bland dette med en spsk. olivenolie.
  • Læg kartoflerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Læg tomaterne i et ovnfast fad, og lad dem stege med de sidste 10 minutter.
  • Tag tomaterne ud, 2 minutter før de er færdige, og dryp dem med olien med rosmarin og salvie, inden de bager færdige.
  • Steg kyllingen på “undersiden” i 10 minutter. Læg dem så i et ovnfast fad, og lad dem stege færdig i ovnen ved 200 grader i 8 minutter.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler