Kyllingesaltimbocca

Kylling i italienske klæder, perfekt som en hurtig gæstemiddag.

Kyllingesaltimbocca

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 50 minutter

INGREDIENSER

4 kyllingebrystfileter

2 kugler mozzarellaost

4 skive lufttørret skinke

12 blade salvie

12 tandstikkere i træ

4 spsk. ekstra jomfru-olivenolie

800 g små kartofler

4 fed hvidløg

Havsalt og friskkværnet sort peber

600 g san marzano-tomater

12 blade salvie

2 stængler rosmarin

Sådan gør du

  • Læg kyllingefileterne under et stykke plastic, og bank dem flade. Skær en kvart kugle mozzarella i skiver, og læg dem på kyllingen. Læg en skive skinke over hver, og fæstn nu tre salvieblade på hver portion med tandstikkere.

  • Vask og tør kartoflerne, skær dem i kvarter, og vend dem – sammen med de pillede og let maste hvidløgsfed, seks salvieblade og den ene stængel rosmarin (grofthakket) – i en spiseskefuld olivenolie, lidt salt og peber.
  • Del tomaterne på langs. Hak seks blade salvie og nålene fra den anden stængel rosmarin ultrafint. Bland dette med en spsk. olivenolie.

  • Læg kartoflerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Læg tomaterne i et ovnfast fad, og lad dem stege med de sidste 10 minutter.

  • Tag tomaterne ud, 2 minutter før de er færdige, og dryp dem med olien med rosmarin og salvie, inden de bager færdige.

  • Steg kyllingen på “undersiden” i 10 minutter. Læg dem så i et ovnfast fad, og lad dem stege færdig i ovnen ved 200 grader i 8 minutter.

næringsindhold pr. person

Protein: 35,8 g

Fedt: 17,6 g

Kulhydrat: 43,9 g

Kostfibre: 5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: