Kyllingesaltimbocca

50 minutter

Kylling i italienske klæder, perfekt som en hurtig gæstemiddag.

Kyllingesaltimbocca

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 kugler mozzarellaost
  • 2 skiv. lufttørret skinke
  • 6 blade salvie
  • 6 tandstikkere i træ
  • 2 spsk. ekstra jomfru-olivenolie
  • 400 g små kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 300 g san marzano-tomater
  • 6 blade salvie
  • 1 stængler rosmarin

Sådan gør du

  • Læg kyllingefileterne under et stykke plastic, og bank dem flade. Skær en kvart kugle mozzarella i skiver, og læg dem på kyllingen. Læg en skive skinke over hver, og fæstn nu tre salvieblade på hver portion med tandstikkere.

  • Vask og tør kartoflerne, skær dem i kvarter, og vend dem – sammen med de pillede og let maste hvidløgsfed, seks salvieblade og den ene stængel rosmarin (grofthakket) – i en spiseskefuld olivenolie, lidt salt og peber.

  • Del tomaterne på langs. Hak seks blade salvie og nålene fra den anden stængel rosmarin ultrafint. Bland dette med en spsk. olivenolie.

  • Læg kartoflerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Læg tomaterne i et ovnfast fad, og lad dem stege med de sidste 10 minutter.

  • Tag tomaterne ud, 2 minutter før de er færdige, og dryp dem med olien med rosmarin og salvie, inden de bager færdige.

  • Steg kyllingen på “undersiden” i 10 minutter. Læg dem så i et ovnfast fad, og lad dem stege færdig i ovnen ved 200 grader i 8 minutter.