Tomatsuppe med chili og flødepeberrod

30 minutter

En hot tomatsuppe, der sparker til smagsløgene og varmer fra inderst til yderst.

tomatsuppe  i en skål

En spicy tomatsuppe, der nok skal give dig varmen

Tomatsuppe med chili og flødepeberrod

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ rødløg
  • 1 tsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 røde peberfrugter
  • ½ rød chili
  • Havsalt
  • 1 ds. flåede tomater
  • ½ liter hønse- eller grøntsagsbouillon
  • ½ bundt timian, bindes med bomuldsnor
  • ½ spsk. koldpresset rapsolie
  • friskkværnet sort peber

Topping til tomatsuppe

  • ½ dl skyr
  • ½ spsk. koldpresset rapsolie
  • ½ stk. peberrod
  • havsalt
  • friskkværnet hvid peber
  • ½ nip lys rørsukker

Sådan gør du

  • Skær løget i skiver, og sauter i olie, til de er bløde. Skær peberfrugt og chili i små stykker. Kom det i gryden, vend godt, og tilsæt 2 tsk. salt.

  • Hæld tomater og bouillon i gryden, og læg timianbuketten i. Lad suppen simre i 20 min.

  • Tag timianbuketten op. Blend suppen med rapsolien, og smag til med salt og peber.

  • Bland skyr med ultrafint revet peberrod, salt, peber og et nip sukker.

  • Anret suppen med cremen og brøndkarse.

LÆS OGSÅ: Er tomatsuppe sundt?