Er knoldselleri sundere end kartofler?
Vi sammenligner knoldselleri og kartoffel på fem forskellige sundhedsparametre. Den ene rodfrugt vinder 3-2.
Vi sammenligner knoldselleri og kartoffel på fem forskellige sundhedsparametre. Den ene rodfrugt vinder 3-2.
Kartoflen er et hit i mange danske hjem. Den er sund, mættende, billig og nem at tilberede, men kunne du egentlig med fordel bytte kartoflen ud med en anden rodfrugt – måske bare engang imellem?
Det tjekker vi her, hvor vi laver en direkte sammenligning mellem kartoffel og knoldselleri. Vi kigger på fem udvalgte parametre: Kalorier, kulhydrater, kostfibre, kalium og C-vitamin.
Læs også: Er kolde kartofler sundere end varme?
Og svaret? Begge rodfrugter er sunde og har fordele, der trumfer den anden. Så lad dit valg afhænge af, hvilket sundhedsparameter, der tæller mest for netop dig – fx om få kulhydrater er vigtigere for dig end mange C-Vitaminer.
SKAL vi kåre en vinder i vores lille sammenligning her, bliver det en kneben sejr på 3-2 til knoldselleri.
| KNOLDSELLERI | KARTOFFEL | |
|---|---|---|
| Kalorier: | 30 kcal | 77 kcal |
| Kulhydrater: | 4,1 g | 15,9 g |
| Kostfibre: | 3,1 g | 1,4 g |
| C-vitamin: | 7,17 mg | 26,4 mg |
| Kalium: | 387 mg | 414 mg |
| KILDE: DTU Fødevareinstituttet |