½
dl
fromage frais, skyr eller syrnet fløde (maks. 6 %)
62
g
friske blåbær
Sådan gør du:
Du skal bruge 4 skåle.
Skål 1: Pisk æggehviderne halvstive, tilsæt 70 g sukker og 4 spsk. kakao, og pisk æggehviderne helt stive.
Skål 2: Pisk æggeblommerne lyse og skummende sammen med 60 g rørsukker.
Skål 3: Pisk fløden op til en tyktflydende creme.
Skål 4 (stor skål): Rør fromage frais’en blank. Hæld indholdet fra skål 1, 2 og 3 i skål 4, og vend forsigtigt massen rundt. Tilsæt 200 g skyllede og friske blåbær.
Fordel isen i en stor metalform, der kan rumme ca. 2 liter. Fór evt. formen med husholdningsfilm, så isen kan løftes op. Frys isen i mindst 4-6 timer. Skær isen i skiver, eller anret den på tallerkner eller i glas med de resterende 50 g blåbær.
Semifreddo er italiensk og betyder en “halvkold” is. Isen er blød og cremet og egner sig derfor til at blive fyldt med lækre sager, fx frugt, som vi har gjort her. Isen er primært lavet på fedtfattige mælkeprodukter, så den ligger let i maven i forhold til fede flødeis.