Du har sikkert fanget, at vi alle bør skære ned på kødet. For klimaets skyld. Og for sundhedens skyld. Er du glad for kød, kan det dog være svært at undvære, fordi det giver masser af saft og kraft til en ret. Løsningen kan være at nøjes med bare en lille smule, og det er netop, hvad vi gør i ugens madplan. Du skal nok blive mæt!
Når der skal spares på kødet, er bacon og parmaskinke gode valg, fordi selv små mængder giver masser af smag.
Dét trick benytter vi flere gange i ugens madplan, fx mandag, hvor vi drysser sprødstegt bacon ud over en skøn broccolisalat med æbler og granatæblekerner.
Tirsdag står den på dampende varm suppe med kun 125 g hakket oksekød til to personer.
Dagen efter er der fiskedag, hvor du denne gang skal have en velsmagende pastaret med rejer, fennikel, tomater og dild.
Ugens vegetarret er en fyldig salat med rød spidskål, appelsin og avocado. Ristede kikærter sørger for de mættende proteiner.
Vi runder ugen af med grønne broccolipizzaer med topping af bl.a. grillet grønt, gedeost og – lidt – parmaskinke og serverer en sprød rødbedesalat til – ikke dårligt!
Har du tid til hjemmebag i weekenden, vil vi foreslå, at du prøver vores skyrboller. Det er en af de allermest populære opskrifter, vi har. Og det forstår vi godt. De er nemlig både nemme og lækre.
Velbekomme!
Ugens tip
Bliv mæt – også uden kød Når du skruer ned for kødet, er det en god idé at skrue op for fuldkorn, vegetabilske proteiner og proteinrige mejeriprodukter, så du får noget mæthed ind i dit måltid.
Fuldkorn:
Fuldkornspasta, brune ris og groft brød.
Vegetabilske proteiner:
Bælgfrugter (i form af kikærter, linser og bønner), quinoa, grønne ærter, broccoli samt nødder, frø og kerner.
Mejeriprodukter og æg:
Ost, hytteost, skyr og æg.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.