Sådan bruger du fryseposen bedst

Læs mere om fryseposen her, og bliv klog på, hvordan du bruger fryseposen optimalt.

Bær i fryseposer

DET NEMME VALG - Fryseposer er gode, hvis man har begrænset plads i fryseren.

© iStock

Hvad er de gode til?

Den gennemsigtige pose med det lille skrivefelt er god til alle madvarer. Og så er den, som navnet indikerer, et godt valg, når du skal fryse din mad ned. Fryseposen er nemlig, i modsætning til mange øvrige emballagetyper, designet til at kunne tåle de lave temperaturer. Nogle plastikbeholdere kan også tåle frost, men fordelen ved posen er, at den ikke tager lige så meget plads i fryseren.

Hvad skal du være opmærksom på?

Som udgangspunkt er en frysepose ikke beregnet til varm mad. Har du brug for en pose, der kan tåle varme, skal du gå specifikt efter den slags, der hedder fryse- og kogeposer. Tjek i øvrigt, at det rent faktisk er en frysepose, du har fået fingrene i, og ikke fx en madpakkepose. De to ligner hinanden til forveksling, men madpakkeposen er tyn­dere i materialet og ikke beregnet til at blive frosset ned.

Der findes desuden et hav af plastik­poser, men du må kun komme fødevarer i dem, der er egnet til formålet. Så affalds- og indkøbs­posen kan du godt holde langt væk fra maden.

Gode råd

  • Ompak kødet til en frysepose, inden du smider det på frost. Den originale emballage kan indeholde for meget ilt, som gør kødet harsk.
  • Sørg for at trække så meget luft som muligt ud af posen, inden du lukker den og smider den i fryseren. Så fryser maden hurtigere og bevarer sin kvalitet.

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background