Brombær-softice

30 minutter
226 kcal

På under en halv time kan du lave lækker is med bær og fryse den ned. Så har du altid sund is på lager, så du på en hed sommerdag blot kan åbne fryseren i stedet for at drøne ned i kiosken efter en kaloriebombe.

Brombær-softice med banan serveret i halve kokosnødder

Brombær-softice

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

  • 4 frosne bananer, meget modne (fryses uden skræl)
  • 90 g brombær, frosne
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Evt. 1 kokosnød

Topping:

  • Brombær
  • Evt. spiselige blomster

Sådan gør du

  • Tag bananerne ud af fryseren, 20 min. før du skal lave isen.
  • Skær bananerne i skiver, og blend dem sammen med brombær og vaniljepulver. Blend, indtil du har en lækker cremet is uden klumper; det tager typisk et par minutter.
  • Smag isen til, og tilsæt evt. lidt sødemiddel. Dette burde dog ikke være nødvendigt, hvis der er brugt godt modne bananer.
  • Servér isen i halve kokosnødder eller to skåle. Anret med brombær og evt. spiselige blomster. Servér straks.

Sådan deler du lettest en kokosnød i fine skåle: Tag en hammer, og bank på kokosnødden på midten hele vejen rundt dér, hvor du gerne vil have, at den deler sig. Langsomt vil du kunne se, at skallen begynder at flække. Slå løs, indtil du står med to halve nødder.