10 gode opskrifter på fiskefrikadeller

Den traditionelle frikadelles sunde fætter er populær på middagsbordet. Vi har samlet de bedste opskrifter på fiskefrikadeller, så du kan tilberede dem, præcis som du vil have dem.

Fiskefrikadeller med citron og remoulade

FISKEFRIKADELLER Den berømte ret kan laves af al slags fisk.

© iStock

Fiskefrikadeller – grundopskrift

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Fiskefrikadeller

 • 300 g hakket rent fiskekød, torsk eller anden mager hvid fisk
 • 1 æg
 • 1 fintrevet løg
 • 1 spsk. mel
 • salt og peber
 • håndfuld dild
 • 2 spsk. olie
 • 1 spsk. smør

Sådan laver du fiskefrikadeller

 • Rør fiskekødet med æg. Tilføj fintrevet løg, mel, salt og peber - og evt. Dild og rør fiskefarsen godt rundt.
 • Sæt fiskefarsen i køleskabet i ca 15 minutter, så den kan sætte sig.
 • Varm olien op på en slip-let-pande, kom smør ved, lad det bruse op.
 • Tag panden fra varmen, og form nu fiskefrikadeller med en ske.
 • Steg dem gyldne på begge sider ved middelvarme.

Er du på udkig efter et måltid, som både er supersundt, lækkert og virkelig nemt? Så kan du med fordel gå efter fiskefrikadeller. Du kan lave fiskefrikadeller lynhurtigt, og så kan du nemt variere retten og dens tilbehør.

Men hvordan steger man fiskefrikadeller til perfektion? Kan de laves i ovnen? Og hvor længe kan fiskefrikadeller egentlig holde sig? Få svar på alle dine spørgsmål - og prøv en af vores mange opskrifter på fiskefrikadeller med tilbehør her.

1 Flere opskrifter på fiskefrikadeller og tilbehør


Her har vi samlet en række forskellige opskrifter på fiskefrikadeller. Vi kan garantere, at alle opskrifterne er lækre og smagfulde – og så er du sikret et sundt og mættenede måltid. Velbekomme!

Stegte fiskefrikadeller med stuvet spidskål og kartofler

Fiskefrikadeller med stuvet spidskål og kartofler
© wichmann+bendtsen

Vi har fundet en af de gamle klassikere frem og givet den nyt liv - smag I FORMs version af lækre stegte fiskefrikadeller med stuvet spidskål og kartofler.

Læs opskriften her

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og broccolifritter

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og broccolifritter

En genial opskrift på fiskefrikadeller med en skøn hjemmelavet remoulade og broccolifritter – hele familien vil med garanti elske det!

Læs opskriften her

Fiskefrikadeller og pastasalat med persillepesto

Fiskefrikadeller og pastasalat med persillepesto

ER DU VILD MED TUN? Så prøv vores tunfrikadeller med pastasalt.

Er du vild med tun, så er et af vores favoritbud denne opskrift på lækre fiskefrikadeller af tun, serveret med en skøn pastasalat.

Læs opskriften her

Fiskefrikadeller med krydderurtesalat

Fiskefrikadeller med krydderurtesalat

Friske fiskefrikadeller af torsk med masser af krydderurter og salat – haps!

Læs opskriften her

Fiskefrikadeller med selleri-fritter og karrydip

Fiskefrikadeller med selleri-fritter og karrydip

FISKEFRIKADELLER MED SELLERI-FRITTER OG KARRYDIP Sellerifritterne er super tilbehør til både almindelige deller og fiskefrikadeller.

© Skovdal Nordic

Prøv vores grønne torskedeller med sprøde sellerifritter og karrydip.

Læs opskriften her

Fiskefrikadeller med radicchiosalat

Fiskefrikadeller med radicchiosalat

FISKEFRIKADELLER Fisk, kål og løg – så bliver det ikke sundere!

© wichmann+bendtsen

Vil du gøre lidt ekstra ud af tilbehøret til dine fiskefrikadeller, så servér dem med løgkompot og radicchiosalat.

Læs opskriften her

Fiskefrikadeller med krebsehaler

Fiskefrikadeller med krebsehaler

FISKEFRIKADELLER MED KREBSEHALER Luk det asiatiske køkken indenfor med disse frikadeller med krebs og lime.

© Wichmann+bendtsen

Krebsehaler, limesaft og chili giver en udsøgt asiatisk smag til dine fiskefrikadeller. Smag selv!

Læs opskriften her

Fiskefrikadeller med bagte porrer

Fiskefrikadeller med bagte porrer

FISKEFRIKADELLER Ikke er alene er det sundt – retten her tager sig også flot ud på tallerknen.

© Wichmann+bendtsen

Dine fiskefrikadeller bliver ekstra sunde, hvis du serverer dem med honningdryppede, ovnstegte porrer.

Læs opskriften her

Krydrede laksefrikadeller

Krydrede laksefrikadeller

FISKEFRIKADELLER MED LAKS Prøv at bruge en æbleskivepande til at stege frikadeller i. Resultatet bliver nydeligt og rundt.

Fine fiskefrikadeller med krydret smag, kikærter og sprødt stegt hvidkål til.

Læs opskriften her

2 Hvordan steger man fiskefrikadeller?


Du ved sikkert udmærket, at den populære spise steges på panden, men kender du også insider-tipsene til det perfekte resultat?

1. Fedtstof til stegning – husmorrådet lyder, at du skal stege i halvt olie og halvt smør. Der skal være så meget på panden, at fedtstoffet syder op ad siderne på frikadellerne.

2. Form med vand – form fiskefrikadellerne i din håndflade med en spiseske, som du forinden dypper i koldt vand.

3. Hold styr på rækkefølgen – placér frikadellerne på panden i en rækkefølge efter uret, så du har styr på, hvilken der er færdig først. Pres frikadellen lidt flad, og brug en ske til at hælde lidt fedt fra panden over den.

4. Temperaturen – skal være høj til at starte med for at få en pæn – og smagfuld – stegeskorpe. Efter et par minutter skruer du ned til middel varme.

5. Stegetiden – fiskefrikadellerne skal stege ca. 5-7 minutter på hver side afhængig af størrelsen. De er færdige, når de føles faste indeni, når du trykker på dem med en finger.

Her kan du se en video, der viser, hvordan man pandesteger frikadeller med et godt resultat.

3 Hvordan laver man fiskefrikadeller i ovn?


Du kan sagtens stege fiskefrikadeller i ovnen. Læg dem blot på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 200 grader varmluft. De skal have ca. 25 minutter.

Prøv dig frem, om du er til traditionel pandestegning eller tilberedning i ovnen. Det sidste valg sparer dig for stege-os i køkkenet.

4 Hvad består fiskefrikadeller af?


Fiskefrikadeller kan laves af alle former for fisk: Fra den fede laks til torsk, kuller, makrel på dåse eller ligefrem rejer.

Grundopskriften på fiskefrikadelle-fars består dog traditionelt af torsk, eller anden torskefisk som fx kuller eller rødtunge, tilsat finthakket løg, æg, mel, mælk, salt og peber.

Sådan gør du: Har du købt et helt stykke filet, skal det hakkes i små stykker med en kniv eller foodprocessor, inden det blandes med de øvrige ingredienser. Stil herefter farsen i køleskab ca. en halv time, inden frikadellerne skal steges. Hviletiden gør dels, at smagen folder sig ud og endnu vigtigere: Den ellers meget linde fars sætter sig, så det bliver nemmere at forme fiskefrikadeller af kødet.

5 Hvilket tilbehør spiser man til fiskefrikadeller?


Slår du op i din mors kogebøger, vil svaret sikkert lyde rugbrød og remoulade. Eller blot kogte kartofler overhældt med rigelige mængder persillesovs. Men mulighederne er faktisk utallige.

Alle slags frikadeller smager godt med kartoffelsalat eller stuvning af hvidkål eller spinat. Du kan dog også snuppe en mere moderne variant som stegte rodfrugter, pandestegt spidskål, diverse grønne salater, bønnesalater eller råkoster tilsat nødder og citrusfrugter.

6 Hvilken sovs spiser man til fiskefrikadeller?


Ingen fiskedeller uden remoulade! Sådan siger mange, men det er jo ikke en selvfølge. Hollandaisesovs passer godt til alle fiskeretter – også fiskefrikadeller.

Du kan også gå alternative veje og servere en krydret tomatsovs eller en citronsovs. En kold sovs er også en mulighed. Den kan du let lave af et mejeriprodukt som græsk yoghurt, cremefraiche el. lign. tilsat friske krydderurter eller finthakket agurk og tilsat citronsaft. Endelig er der den mulighed at servere stuvet spinat eller hvidkål, der næsten kan gøre det ud for en sovs.

Her har du en opskrift på en sund variant af den traditionelle Hollandaise-sovs.

7 Hvad er bedst: Færdigrørt eller hjemmelavet fiskefars?


Svaret er op til dig og din smag. Da fisk er en let fordærvelig vare, er det et argument for at vælge den mest friske variant: En filet fra fiskehandleren, som du selv hakker til fars.

I modsætning til rødt kød er det nemt at hakke et stykke fisk til fiskefrikadelle-fars – det tager to minutter på en foodprocessor eller kan gøres med en kniv.

Skal det gå hurtigt, sælger de fleste supermarkeder færdigrørt fars til fiskefrikadeller, men kvaliteten halter typisk efter fiskehandlerens eller din egen hjemmerørte fiskefars. Køber du supermarkedets variant, så vær opmærksom på saltindholdet og andelen af fisk i forhold til mel og vand.

Et kompromis er at købe færdigrørt fiskefars hos fiskehandleren.

8 Hvordan kan jeg gøre fiskefrikadellerne sundere?


Der er masser af sunde næringsstoffer at komme efter i fisk, uanset om du bruger fede eller magre fisk. Derfor anbefaler sundhedsstyrelsen også, at du spiser fisk mindst to gange om ugen. Det er godt for dit hjerte og modvirker åreforkalkning og forhøjet blodtryk.

De fede fisk, fx laks og makrel, er stærke på det sunde omega-3 fedt og D-vitamin, mens de magre som torsk og sej hitter på deres indhold af jod og selen. Af den grund behøver du ikke bryde hjernen med, hvordan du gør dem meget sundere – de er sunde i sig selv.

Vil du alligevel have ideer til, hvilke grøntsager du kan blande i farsen, kan du finde dem her

9 Hvor længe kan fiskefrikadeller holde sig?


Fødevarestyrelsen oplyser, at fiskefrikadeller kan holde sig 1-2 dage i køleskab. I fryseren kan de holde sig 1-2 måneder, anbefaler myndighederne. Husk at køle fiskefrikadellerne ned inden for 3 timer efter de er fremstillet – som med al anden varm mad.