Laks hollandaise

30 minutter
524 kcal

Mættende og sundt med dampede grønsager.

Laks hollandaise

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 300 g laksefilet eller -steak
  • 1 dl skummetmælk
  • 2 tsk. hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk. citronsaft og evt. lidt revet skal (usprøjtet)
  • 4 tsk. finthakket skalotteløg
  • Salt og peber
  • 10 g smeltet smør
  • 1000 g blandede groftskårne grønsager (gulerod, selleri, courgette)
  • 1 dl hakket persille
  • 30 g lakserogn

Sådan gør du

  • Rens og snit alle grønsager i tern på størrelse med store spilleterninger. Damp dem i 2-3 minutter, så de stadig har bid.
  • Rør mælk sammen med mel, og kog det sammen i 3 minutter under omrøring. Pisk æggeblomme, citronsaft, skalotteløg, salt, peber og smeltet smør i, og smag til med mere citron. Vend de dampede grønsager i saucen, og hold den lun.
  • Steg fisken på en grillpande i cirka 3 minutter på hver side. Vend så hakket persille og lakserogn i grønsagerne. Server med citron.