Laks hollandaise

30 minutter
524 kcal

Mættende og sundt med dampede grønsager.

Laks hollandaise

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 300 g laksefilet eller -steak
  • 1 dl skummetmælk
  • 2 tsk. hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk. citronsaft og evt. lidt revet skal (usprøjtet)
  • 4 tsk. finthakket skalotteløg
  • Salt og peber
  • 10 g smeltet smør
  • 1000 g blandede groftskårne grønsager (gulerod, selleri, courgette)
  • 1 dl hakket persille
  • 30 g lakserogn

Sådan gør du

  • Rens og snit alle grønsager i tern på størrelse med store spilleterninger. Damp dem i 2-3 minutter, så de stadig har bid.

  • Rør mælk sammen med mel, og kog det sammen i 3 minutter under omrøring. Pisk æggeblomme, citronsaft, skalotteløg, salt, peber og smeltet smør i, og smag til med mere citron. Vend de dampede grønsager i saucen, og hold den lun.

  • Steg fisken på en grillpande i cirka 3 minutter på hver side. Vend så hakket persille og lakserogn i grønsagerne. Server med citron.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background