Laks hollandaise

30 minutter
524 kcal

Mættende og sundt med dampede grønsager.

Laks hollandaise

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 300 g laksefilet eller -steak
  • 1 dl skummetmælk
  • 2 tsk. hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk. citronsaft og evt. lidt revet skal (usprøjtet)
  • 4 tsk. finthakket skalotteløg
  • Salt og peber
  • 10 g smeltet smør
  • 1000 g blandede groftskårne grønsager (gulerod, selleri, courgette)
  • 1 dl hakket persille
  • 30 g lakserogn

Sådan gør du

  • Rens og snit alle grønsager i tern på størrelse med store spilleterninger. Damp dem i 2-3 minutter, så de stadig har bid.

  • Rør mælk sammen med mel, og kog det sammen i 3 minutter under omrøring. Pisk æggeblomme, citronsaft, skalotteløg, salt, peber og smeltet smør i, og smag til med mere citron. Vend de dampede grønsager i saucen, og hold den lun.

  • Steg fisken på en grillpande i cirka 3 minutter på hver side. Vend så hakket persille og lakserogn i grønsagerne. Server med citron.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background