Stegte fiskefrikadeller med stuvet spidskål og kartofler

25 minutter
628 kcal

Vi har fundet en af de gamle klassikere frem og givet den nyt liv - smag I FORMs version af lækre stegte fiskefrikadeller med stuvet spidskål og kartofler. Haps!

Fiskefrikadeller med stuvet spidskål og kartofler

NYT LIV – til en gammel klassiker. Ja tak!

© wichmann+bendtsen

Stegte fiskefrikadeller med stuvet spidskål og kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 4 kartofler
  • 1 stort æg
  • 350 g torsk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 øko-citron, skallen
  • 2 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ dl mælk
  • 1 lille løg
  • Persille
  • Dild
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Frisk dild

Stuvet spidskål:

  • 300 g spidskål
  • 2 dl mælk
  • 1 dl kaffefløde, 9 %
  • 3 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i ca. 15 min.
  • Kør æg, torsk, mel, citron, salt, peber, mælk, løg og krydderurter til en lind masse i en foodprocessor.
  • Form dellerne med en ske, og steg i olie på en middelvarm pande i ca. 5 min. på hver side.
  • Snit spidskålen i lidt grove stykker. Kom i kogende vand i 2 min., hæld koldt vand over, og dræn i en sigte.
  • Bland fløde, mælk, majsstivelse, salt og peber sammen i en gryde. Kog op, til det tykner, og vend kålen heri. Smag til med salt og peber.
  • Server fiskedellerne med kogte kartofler, stuvet spidskål og evt. ldt frisk dild og citronsaft på toppen.

TIP! Du kan også bruge halv laks og halv torsk. Det smager superlækkert.

TIP! Du kan naturligvis også spise en frisk spidskålssalat til i stedet for at stuve kålen. Så kan du til gengæld servere med en klat remoulade.

LÆS OGSÅ: 10 opskrifter på fiskefrikadeller