Fiskefrikadeller
Får du nok fisk?

Spis gerne 350 g fisk og skaldyr om ugen – heraf 200 g fed fisk.

© wichmann+bendtsen

Fiskefrikadeller med krebse­­haler og kinaradiser

Mangler du inspiration til lækre fiskeretter? Så prøv vores skønne fiskefrikadeller.

11. juli 2018 af Augusta Sørensen

Fiskefrikadeller med kinaradiser

2 personer

½ rødløg
½ rød chili
1 bundt purløg
1 økologisk lime
400 g torsk
Havsalt
100 g krebsehaler
5 spsk. olivenolie
½ kinaradise
1 lime, saften
2 spsk. honning


Til anretning:

Lidt koriander
Sesamfrø
½ rød chili
1 lime

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Hak rødløg, rød chili og purløg fint.
  • Riv skallen fra limen, skær den hvide hinde af frugten, og hak frugtkødet.
  • Skær torsken i mindre stykker.
  • Kom det hele i en foodprocessor, og kør det til en fars. Smag til med salt, og tilsæt til sidst krebsehalerne.
  • Varm en pande op med 1 spsk. olie, og steg torskefrikadellerne ved middelvarme. Vend dem ikke, før de har fået en flot stegeskorpe, ellers falder de fra hinanden.
  • Skræl kinaradisen, og snit den fint i “nudelstrimler”.
  • Rør 4 spsk. olivenolie med limesaft og honning, og vend radiserne rundt i dressingen.
  • Læg torskefrikadeller og radisenudler på tallerkner, og anret med frisk koriander, sesamfrø, chili og limebåde.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 644 kcal
Protein: 49,1 g
Fedt: 36,1 g
Kulhydrat: 33,3 g
Kostfibre: 3,5 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler