Fiskefrikadeller med krebse­­haler og kinaradiser

30 minutter
644 kcal

Mangler du inspiration til lækre fiskeretter? Så prøv vores skønne fiskefrikadeller.

Fiskefrikadeller

FÅR DU NOK FISK? Spis gerne 350 g fisk og skaldyr om ugen – heraf 200 g fed fisk.

© wichmann+bendtsen

Fiskefrikadeller med kinaradiser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ rødløg
  • ½ rød chili
  • 1 bundt purløg
  • 1 økologisk lime
  • 400 g torsk
  • Havsalt
  • 100 g krebsehaler
  • 5 spsk. olivenolie
  • ½ kinaradise
  • 1 lime, saften
  • 2 spsk. honning

Til anretning:

  • Lidt koriander
  • Sesamfrø
  • ½ rød chili
  • 1 lime

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Hak rødløg, rød chili og purløg fint.
  • Riv skallen fra limen, skær den hvide hinde af frugten, og hak frugtkødet.
  • Skær torsken i mindre stykker.
  • Kom det hele i en foodprocessor, og kør det til en fars. Smag til med salt, og tilsæt til sidst krebsehalerne.
  • Varm en pande op med 1 spsk. olie, og steg torskefrikadellerne ved middelvarme. Vend dem ikke, før de har fået en flot stegeskorpe, ellers falder de fra hinanden.
  • Skræl kinaradisen, og snit den fint i “nudelstrimler”.
  • Rør 4 spsk. olivenolie med limesaft og honning, og vend radiserne rundt i dressingen.
  • Læg torskefrikadeller og radisenudler på tallerkner, og anret med frisk koriander, sesamfrø, chili og limebåde.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller