Fiskefrikadeller med frisk kryddeurtesalat

Fiskefrikadeller med krydderurtesalat

Friske fiskefrikadeller med masser af krydderurter og salat.

16. juli 2013 af I FORM

Fiskefrikadeller til 4 personer


200 g brombær
4 tsk. lyst rørsukker
½ stang vanilje
600 g torskefilet
Havsalt
1 æg
Ekstra jomfruolivenolie til stegning
Krydderurter: 2 små bdt. dild, 1 lille bdt.purløg, 1 lille bdt. basilikum, 1 lille bdt.bredbladet persille, 1 lille bdt. estragon,1 potte brøndkarse
100 g spæde salater


Sauce verte
En portion af ovenstående krydderurter
4 spsk. mayonnaise
1,5 dl skyr
Lidt limesaft
Friskkværnet sort peber

Tilbehør:
Ristede rugbrødsstave (af 1 skive brød) og limebåde

  • Skyl bærrene, og portionsanret dem, eller kom dem i et glas sammen med sukker og vaniljestang. Stil dem på køl i min. 4 timer.
  • Hak fisken i foodprocessor eller manuelt med kniv. Rør farsen med lidt salt og æg.
  • Hak det ene bundt dild og purløg, og vend det i farsen. Stil den på køl i 30 min. Skyl og tør salaterne grundigt.
  • Top med fyldet fra en passionsfrugt over hver portion.
  • Del resten af krydderurterne,og bland den ene del med salaterne. Resten hakkes. 
  • Rør mayonnaise med skyr, vend krydderurterne i, og smag til med salt, peber og lime. Stil den på køl.
  • Form frikadeller, og steg disse ved middelvarme, ca. 10 min. Kom dem i ovnen ved 120 grader, hvor de holder sig varme, mens salaten og krydderurterne anrettes med brombær ved siden af, sauce verte, rugbrødsstave og lime.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: