Fiskefrikadeller med krydderurtesalat

5 timer

Friske fiskefrikadeller med masser af krydderurter og salat.

Fiskefrikadeller med frisk kryddeurtesalat

Fiskefrikadeller med krydderurtesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 100 g brombær
  • 2 tsk. lyst rørsukker
  • ¼ stang vanilje
  • 300 g torskefilet
  • Havsalt
  • ½ æg
  • Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Krydderurter

  • 1 bundt dild
  • ½ bundt purløg
  • ½ bundt basilikum
  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½ bundt estragon
  • ½ bundt potte brøndkarse
  • 50 g spæde salater

Sauce verte

  • ½ portion af ovenstående krydderurter
  • 2 spsk. mayonnaise
  • ½ dl skyr
  • Lidt limesaft
  • Friskkværnet sort peber

Tilbehør

  • Ristede rugbrødsstave (af 1 skive brød) og limebåde

Tilberedning

  • Skyl bærrene, og portionsanret dem, eller kom dem i et glas sammen med sukker og vaniljestang. Stil dem på køl i min. 4 timer.

  • Hak fisken i foodprocessor eller manuelt med kniv. Rør farsen med lidt salt og æg.

  • Hak det ene bundt dild og purløg, og vend det i farsen. Stil den på køl i 30 min. Skyl og tør salaterne grundigt.

  • Top med fyldet fra en passionsfrugt over hver portion.

  • Del resten af krydderurterne,og bland den ene del med salaterne. Resten hakkes.

  • Rør mayonnaise med skyr, vend krydderurterne i, og smag til med salt, peber og lime. Stil den på køl.

  • Form frikadeller, og steg disse ved middelvarme, ca. 10 min. Kom dem i ovnen ved 120 grader, hvor de holder sig varme, mens salaten og krydderurterne anrettes med brombær ved siden af, sauce verte, rugbrødsstave og lime.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background