Fiskefrikadeller med krydderurtesalat

5 timer

Friske fiskefrikadeller med masser af krydderurter og salat.

Fiskefrikadeller med frisk kryddeurtesalat

Fiskefrikadeller med krydderurtesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 100 g brombær
  • 2 tsk. lyst rørsukker
  • ¼ stang vanilje
  • 300 g torskefilet
  • Havsalt
  • ½ æg
  • Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Krydderurter

  • 1 bundt dild
  • ½ bundt purløg
  • ½ bundt basilikum
  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½ bundt estragon
  • ½ bundt potte brøndkarse
  • 50 g spæde salater

Sauce verte

  • ½ portion af ovenstående krydderurter
  • 2 spsk. mayonnaise
  • ½ dl skyr
  • Lidt limesaft
  • Friskkværnet sort peber

Tilbehør

  • Ristede rugbrødsstave (af 1 skive brød) og limebåde

Tilberedning

  • Skyl bærrene, og portionsanret dem, eller kom dem i et glas sammen med sukker og vaniljestang. Stil dem på køl i min. 4 timer.
  • Hak fisken i foodprocessor eller manuelt med kniv. Rør farsen med lidt salt og æg.
  • Hak det ene bundt dild og purløg, og vend det i farsen. Stil den på køl i 30 min. Skyl og tør salaterne grundigt.
  • Top med fyldet fra en passionsfrugt over hver portion.
  • Del resten af krydderurterne,og bland den ene del med salaterne. Resten hakkes.
  • Rør mayonnaise med skyr, vend krydderurterne i, og smag til med salt, peber og lime. Stil den på køl.
  • Form frikadeller, og steg disse ved middelvarme, ca. 10 min. Kom dem i ovnen ved 120 grader, hvor de holder sig varme, mens salaten og krydderurterne anrettes med brombær ved siden af, sauce verte, rugbrødsstave og lime.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller