2
rødtungefileter eller anden hvid fisk, ca. 400 g
1
bundt
purløg
1
bundt
dild
1
æg
2
tsk.
hvedemel
Sort peber, friskkværnet
Ekstra jomfruolivenolie
200
g
kartofler
1
citron
Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør
Gør porrerne i stand, pensl med rapsolie, og læg dem i et ovnfast fad på bagepapir. Giv dem et drys salt. Skyl og tør timian, og fordel den mellem porrerne – gem lidt til anretning. Bag porrerne i 30 min. ved 200 grader. Vend dem halvvejs. Fordel honningen over dem, 10 min. før de er færdige.
Hak fiskefileterne fint med en kniv, rør kødet med finthakket purløg og dild, æg, mel, salt og peber.
Form og steg frikadeller i olivenolie ved middelvarme på en slip-let-pande, til de er gyldne.
Kog kartoflerne med skræl.
Anret frikadeller med porrer, timian og citronbåde. Servér kogte kartofler til.