Fiskefrikadeller på fad

Gør fiskedag til en festdag med disse skønne fiskefrikadeller. 

© wichmann+bendtsen

Fiskefrikadeller med bagte porrer

Får du nok fisk i løbet af ugen? Hvis ikke, bør du lave disse skønne fiskefrikadeller. De kan laves på bare 30 minutter. Velbekomme.

25. januar 2019 af Anne Larsen

Fiskefrikadeller med bagte porrer

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 45 minutter

INGREDIENSER

6 porrer, ca. 400 g

Koldpresset rapsolie

Havsalt

1 bundt timian

2 tsk. akaciehonning eller agavesirup

2 rødtungefileter eller anden hvid fisk, ca. 400 g

1 bundt purløg

1 bundt dild

1 æg

2 tsk. hvedemel

Sort peber, friskkværnet

Ekstra jomfru­olivenolie

200 g kartofler

1 citron

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Gør porrerne i stand, pensl med rapsolie, og læg dem i et ovnfast fad på bagepapir. Giv dem et drys salt. Skyl og tør timian, og fordel den mellem porrerne – gem lidt til anretning. Bag porrerne i 30 min. ved 200 grader. Vend dem halvvejs. Fordel honningen over dem, 10 min. før de er færdige.
  • Hak fiskefileterne fint med en kniv, rør kødet med finthakket purløg og dild, æg, mel, salt og peber.
  • Form og steg frikadeller i olivenolie ved middelvarme på en slip-let-pande, til de er gyldne.
  • Kog kartoflerne med skræl.
  • Anret frikadeller med porrer, timian og citronbåde. Servér kogte kartofler til.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller

Næringsindhold pr. person:

Energi: 567 kcal

Protein: 44,7 g

Fedt: 20,9 g

Kulhydrat: 55,2 g

Kostfibre: 10,4 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: