Fiskefrikadeller med bagte porrer

45 minutter
567 kcal

Får du nok fisk i løbet af ugen? Hvis ikke, bør du lave disse skønne fiskefrikadeller. De kan laves på bare 30 minutter. Velbekomme.

Fiskefrikadeller på fad

Gør fiskedag til en festdag med disse skønne fiskefrikadeller.

© wichmann+bendtsen

Fiskefrikadeller med bagte porrer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 6 porrer, ca. 400 g
  • Koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • 1 bundt timian
  • 2 tsk. akaciehonning eller agavesirup
  • 2 rødtungefileter eller anden hvid fisk, ca. 400 g
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt dild
  • 1 æg
  • 2 tsk. hvedemel
  • Sort peber, friskkværnet
  • Ekstra jomfru­olivenolie
  • 200 g kartofler
  • 1 citron

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Gør porrerne i stand, pensl med rapsolie, og læg dem i et ovnfast fad på bagepapir. Giv dem et drys salt. Skyl og tør timian, og fordel den mellem porrerne – gem lidt til anretning. Bag porrerne i 30 min. ved 200 grader. Vend dem halvvejs. Fordel honningen over dem, 10 min. før de er færdige.
  • Hak fiskefileterne fint med en kniv, rør kødet med finthakket purløg og dild, æg, mel, salt og peber.
  • Form og steg frikadeller i olivenolie ved middelvarme på en slip-let-pande, til de er gyldne.
  • Kog kartoflerne med skræl.
  • Anret frikadeller med porrer, timian og citronbåde. Servér kogte kartofler til.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller