Fiskefrikadeller på fad

Gør fiskedag til en festdag med disse skønne fiskefrikadeller. 

© wichmann+bendtsen

Fiskefrikadeller med bagte porrer

Får du nok fisk i løbet af ugen? Hvis ikke, bør du lave disse skønne fiskefrikadeller. De kan laves på bare 30 minutter. Velbekomme.

25. januar 2019 af Anne Larsen

Fiskefrikadeller med bagte porrer

2 personer

6 porrer, ca. 400 g
Koldpresset rapsolie
Havsalt
1 stort bundt timian
2 tsk. akaciehonning eller agavesirup
2 rødtungefileter eller anden hvid fisk, ca. 400 g
1 stort bundt purløg
1 stort bundt dild
1 æg
2 tsk. hvedemel
Sort peber, friskkværnet 
Ekstra jomfru­olivenolie
200 g kartofler
1 citron

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Gør porrerne i stand, pensl med rapsolie, og læg dem i et ovnfast fad på bagepapir. Giv dem et drys salt. Skyl og tør timian, og fordel den mellem porrerne – gem lidt til anretning. Bag porrerne i 30 min. ved 200 grader. Vend dem halvvejs. Fordel honningen over dem, 10 min. før de er færdige.
  • Hak fiskefileterne fint med en kniv, rør kødet med finthakket purløg og dild, æg, mel, salt og peber.
  • Form og steg frikadeller i olivenolie ved middelvarme på en slip-let-pande, til de er gyldne.
  • Kog kartoflerne med skræl.
  • Anret frikadeller med porrer, timian og citronbåde. Servér kogte kartofler til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 567 kcal
Protein: 44,7 g
Fedt: 20,9 g
Kulhydrat: 55,2 g
Kostfibre: 10,4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler