Fiskefrikadeller med tilbehør

40 minutter
474 kcal

Spiser du nok fisk? Med I FORMs opskrift på fiskefrikadeller vil du glæde dig til fiskedag.

Tallerken med frikadeller, salat og citron

Fiskefrikadeller med salat og løgkompot

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 stort rødløg
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike/æbleeddike
  • Havsalt, kværnet sort peber og gyldent rørsukker
  • 300 g hakket rent fiskekød, torsk eller anden mager hvid fisk
  • 1 æg
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 1 radicchiosalat (er radicchio for bitter, så byt halvdelen ud med en mere neutral salat)
  • 2 spsk. dressing
  • Et par kviste dild
  • Citron

Dressing

  • 1 spsk. grov dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike/æbleeddike
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Pil løget, og skær det i fine skiver/ringe.

  • Steg disse bløde og blanke i olie, spæd med eddike, og lad det simre i 5 minutter.

  • Smag til med salt og peber og et nip sukker.

  • Rør fiskekødet med æg, og smag til med fintrevet løg, salt og peber.

  • Varm olien op på en slip-let-pande, kom smør ved, lad det bruse op.

  • Tag panden fra varmen, og form nu fiskefrikadeller med en ske.

  • Steg dem gyldne på begge sider ved middelvarme.

  • Skær bunden af salaten, del den, skyl og slyng den ren og tør.

  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.

  • Anret salatbladene med dressing, fiskefrikadeller, dild, løgkompot og citron.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller


Newsletter background