Tallerken med frikadeller, salat og citron
© Wickmann+bendtsen

Fiskefrikadeller med tilbehør

Spiser du nok fisk? Med I FORMs opskrift på fiskefrikadeller vil du glæde dig til fiskedag.

10. juli 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Fiskefrikadeller med salat og løgkompot

2 personer

1 stort rødløg

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. hvidvinseddike/æbleeddike
Havsalt, kværnet sort peber og gyldent rørsukker
300 g hakket rent fiskekød, torsk eller anden mager hvid fisk
1 æg

1 skalotteløg
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. smør
1 radicchiosalat (er radicchio for bitter, så byt halvdelen ud med en mere neutral salat)
2 spsk. dressing
Et par kviste dild

Citron

Dressing

1 spsk. grov dijonsennep
0,5 dl hvidvinseddike/æbleeddike
2 dl ekstra jomfruolivenolie

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Pil løget, og skær det i fine skiver/ringe. 
  • Steg disse bløde og blanke i olie, spæd med eddike, og lad det simre i 5 minutter. 
  • Smag til med salt og peber og et nip sukker.
  • Rør fiskekødet med æg, og smag til med fintrevet løg, salt og peber. 
  • Varm olien op på en slip-let-pande, kom smør ved, lad det bruse op. 
  • Tag panden fra varmen, og form nu fiskefrikadeller med en ske. 
  • Steg dem gyldne på begge sider ved middelvarme. 
  • Skær bunden af salaten, del den, skyl og slyng den ren og tør. 
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber. 
  • Anret salatbladene med dressing, fiskefrikadeller, dild, løgkompot og citron.

Næringsindhold i fiskefrikadeller med tilbehør pr. portion

Energi: 474 kcal
Protein: 33,6 g
Fedt: 34,3 g

Kulhydrat: 9,6 g

Kostfibre: 1,2 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler