Tallerken med frikadeller, salat og citron
© Wickmann+bendtsen

Fiskefrikadeller med tilbehør

Spiser du nok fisk? Med I FORMs opskrift på fiskefrikadeller vil du glæde dig til fiskedag.

10. juli 2016 af Anne Larsen og Martin Kreutzer

Fiskefrikadeller med salat og løgkompot

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

1 stort rødløg

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

2 spsk. hvidvinseddike/æbleeddike

Havsalt, kværnet sort peber og gyldent rørsukker

300 g hakket rent fiskekød, torsk eller anden mager hvid fisk

1 æg

1 skalotteløg

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 spsk. smør

1 radicchiosalat (er radicchio for bitter, så byt halvdelen ud med en mere neutral salat)

2 spsk. dressing

Et par kviste dild

Citron

Dressing

1 spsk. grov dijonsennep

½ dl hvidvinseddike/æbleeddike

2 dl ekstra jomfruolivenolie

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Pil løget, og skær det i fine skiver/ringe.
  • Steg disse bløde og blanke i olie, spæd med eddike, og lad det simre i 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber og et nip sukker.
  • Rør fiskekødet med æg, og smag til med fintrevet løg, salt og peber.
  • Varm olien op på en slip-let-pande, kom smør ved, lad det bruse op.
  • Tag panden fra varmen, og form nu fiskefrikadeller med en ske.
  • Steg dem gyldne på begge sider ved middelvarme.
  • Skær bunden af salaten, del den, skyl og slyng den ren og tør.
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.
  • Anret salatbladene med dressing, fiskefrikadeller, dild, løgkompot og citron.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller

Næringsindhold i fiskefrikadeller med tilbehør pr. portion

Energi: 474 kcal

Protein: 33,6 g

Fedt: 34,3 g

Kulhydrat: 9,6 g

Kostfibre: 1,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: