Fiskefrikadeller med salat og løgkompot
2 personer
1 stort rødløg
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. hvidvinseddike/æbleeddike
Havsalt, kværnet sort peber og gyldent rørsukker
300 g hakket rent fiskekød, torsk eller anden mager hvid fisk
1 æg
1 skalotteløg
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. smør
1 radicchiosalat (er radicchio for bitter, så byt halvdelen ud med en mere neutral salat)
2 spsk. dressing
Et par kviste dild
Citron
Dressing
1 spsk. grov dijonsennep
0,5 dl hvidvinseddike/æbleeddike
2 dl ekstra jomfruolivenolie
Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør
- Pil løget, og skær det i fine skiver/ringe.
- Steg disse bløde og blanke i olie, spæd med eddike, og lad det simre i 5 minutter.
- Smag til med salt og peber og et nip sukker.
- Rør fiskekødet med æg, og smag til med fintrevet løg, salt og peber.
- Varm olien op på en slip-let-pande, kom smør ved, lad det bruse op.
- Tag panden fra varmen, og form nu fiskefrikadeller med en ske.
- Steg dem gyldne på begge sider ved middelvarme.
- Skær bunden af salaten, del den, skyl og slyng den ren og tør.
- Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.
- Anret salatbladene med dressing, fiskefrikadeller, dild, løgkompot og citron.
LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller
Næringsindhold i fiskefrikadeller med tilbehør pr. portion
Energi: 474 kcal
Protein: 33,6 g
Fedt: 34,3 g
Kulhydrat: 9,6 g
Kostfibre: 1,2 g