Fiskefrikadeller med tilbehør
2 personer
Sellerifritter:
½ selleriknold, ca. 350 gEkstra jomfruolivenolie
1 håndfuld bredbladet persille
Grønt:
1 squash2 gulerødder
½ spsk. limesaft
1 tsk. honning
Lidt havsalt
1 håndfuld dild
Fiskefrikadeller:
300 g torsk eller anden hvid fisk½ dl ærter
½ dl dild og persille
1 æg, lille
1 tsk. havsalt
½ tsk. sort peber, friskkværnet
Karrydip:
1 dl skyr1 tsk. karry
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
2 spsk. purløg
LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller
Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør
- Skræl selleri, og skær den som pommes frites. Læg dem på bagepapir, dryp med 1 tsk. olie, drys med hakket persille, og bag i 25-30 min. ved 200 gr.
- Halvér squash på langs, og snit den i tynde skiver. Skær gulerødder i lange, tynde strimler på fx et mandolinjern. Bland squash og gulerødder med limesaft, honning, salt og dild.
- Skær fisken i tern, og blend med ærter, æg, salt, peber og hakkede krydderurter. Steg dellerne i 1 spsk. olie på en pande.
- Rør skyr med karry, salt, peber og finthakket purløg.
- Anret dellerne med squash- gulerod-salaten og dild. Servér karrydip og sellerifritter til.
LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?
Næringsindhold pr. person:
Energi: 415 kcal
Protein: 45 g
Fedt: 13,6 g
Kulhydrat: 34,3 g
Kostfibre: 11,5 g