Fiskefrikadeller med selleri­fritter og karrydip

45 minutter
415 kcal

Fiskefrikadeller er et hit i mange børnefamilier. Og med god grund. Fiskefrikadeller er nemlig både sunde og smager fantastisk. Prøv vores opskrift på grønne torskefrikadeller med sprøde selleri­fritter og karrydip.

Fiskefrikadeller med tilbehør

Fiskefrikadeller med tilbehør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Sellerifritter:

  • ½ selleriknold, ca. 350 g
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Grønt:

  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • ½ spsk. limesaft
  • 1 tsk. honning
  • Lidt havsalt
  • 1 håndfuld dild

Fiskefrikadeller:

  • 300 g torsk eller anden hvid fisk
  • ½ dl ærter
  • ½ dl dild og persille
  • 1 æg, lille
  • 1 tsk. havsalt
  • ½ tsk. sort peber, friskkværnet

Karrydip:

  • 1 dl skyr
  • 1 tsk. karry
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk. purløg

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Skræl selleri, og skær den som pommes frites. Læg dem på bagepapir, dryp med 1 tsk. olie, drys med hakket persille, og bag i 25-30 min. ved 200 gr.

  • Halvér squash på langs, og snit den i tynde skiver. Skær gulerødder i lange, tynde strimler på fx et mandolinjern. Bland squash og gulerødder med limesaft, honning, salt og dild.

  • Skær fisken i tern, og blend med ærter, æg, salt, peber og hakkede krydderurter. Steg dellerne i 1 spsk. olie på en pande.

  • Rør skyr med karry, salt, peber og finthakket purløg.

  • Anret dellerne med squash- gulerod-salaten og dild. Servér karrydip og sellerifritter til.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?