Fiskefrikadeller med tilbehør
© Skovdal Nordic

Fiskefrikadeller med selleri­fritter og karrydip

Fiskefrikadeller er et hit i mange børnefamilier. Og med god grund. Fiskefrikadeller er nemlig både sunde og smager fantastisk. Prøv vores opskrift på grønne torskefrikadeller med sprøde selleri­fritter og karrydip.

18. januar 2019 af Inge Skovdal

Fiskefrikadeller med tilbehør 

2 personer

Sellerifritter:

½ selleriknold, ca. 350 g
Ekstra jomfruolivenolie
1 håndfuld bredbladet persille


Grønt:

1 squash
2 gulerødder
½ spsk. limesaft
1 tsk. honning
Lidt havsalt
1 håndfuld dild


Fiskefrikadeller:

300 g torsk eller anden hvid fisk
½ dl ærter
½ dl dild og persille
1 æg, lille
1 tsk. havsalt
½ tsk. sort peber, friskkværnet


Karrydip:

1 dl skyr
1 tsk. karry
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
2 spsk. purløg


LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Skræl selleri, og skær den som pommes frites. Læg dem på bagepapir, dryp med 1 tsk. olie, drys med hakket persille, og bag i 25-30 min. ved 200 gr.
  • Halvér squash på langs, og snit den i tynde skiver. Skær gulerødder i lange, tynde strimler på fx et mandolinjern. Bland squash og gulerødder med limesaft, honning, salt og dild.
  • Skær fisken i tern, og blend med ærter, æg, salt, peber og hakkede krydderurter. Steg dellerne i 1 spsk. olie på en pande.
  • Rør skyr med karry, salt, peber og finthakket purløg.
  • Anret dellerne med squash- gulerod-salaten og dild. Servér karrydip og sellerifritter til.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?

Næringsindhold pr. person:

Energi: 415 kcal
Protein: 45 g
Fedt: 13,6 g
Kulhydrat: 34,3 g
Kostfibre: 11,5 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: