Fiskefrikadeller med tilbehør
© Skovdal Nordic

Fiskefrikadeller med selleri­fritter og karrydip

Fiskefrikadeller er et hit i mange børnefamilier. Og med god grund. Fiskefrikadeller er nemlig både sunde og smager fantastisk. Prøv vores opskrift på grønne torskefrikadeller med sprøde selleri­fritter og karrydip.

Fiskefrikadeller med tilbehør

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 45 minutter

INGREDIENSER

Sellerifritter:

½ selleriknold, ca. 350 g

Ekstra jomfruolivenolie

1 håndfuld bredbladet persille

Grønt:

1 squash

2 gulerødder

½ spsk. limesaft

1 tsk. honning

Lidt havsalt

1 håndfuld dild

Fiskefrikadeller:

300 g torsk eller anden hvid fisk

½ dl ærter

½ dl dild og persille

1 æg, lille

1 tsk. havsalt

½ tsk. sort peber, friskkværnet

Karrydip:

1 dl skyr

1 tsk. karry

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

2 spsk. purløg

Sådan laver du fiskefrikadeller med tilbehør

  • Skræl selleri, og skær den som pommes frites. Læg dem på bagepapir, dryp med 1 tsk. olie, drys med hakket persille, og bag i 25-30 min. ved 200 gr.
  • Halvér squash på langs, og snit den i tynde skiver. Skær gulerødder i lange, tynde strimler på fx et mandolinjern. Bland squash og gulerødder med limesaft, honning, salt og dild.
  • Skær fisken i tern, og blend med ærter, æg, salt, peber og hakkede krydderurter. Steg dellerne i 1 spsk. olie på en pande.
  • Rør skyr med karry, salt, peber og finthakket purløg.
  • Anret dellerne med squash- gulerod-salaten og dild. Servér karrydip og sellerifritter til.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?

Næringsindhold pr. person:

Energi: 415 kcal

Protein: 45 g

Fedt: 13,6 g

Kulhydrat: 34,3 g

Kostfibre: 11,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: