Hvide bønner

De hvide bønner booster hvert eneste hjerteslag.

21. juni 2013 af Ernæringsekspert Martin Kreutzer

Vigtigste effekt

Hvide bønner er en super kilde til kalium, der har central betydning for hvert eneste hjerteslag. Får du for lidt kalium i kosten, viser forskning, at du har en øget risiko for forhøjet blodtryk og hjerteslag. Der findes mange andre gode kilder til kalium, men bønnerne har flere kvaliteter, der taler for, at det er dem, du skal vælge. Hertil hører bønnernes langsomt optagelige kulhydrater, der sænker dit LDL-kolesterol i blodet, og et stort indhold af opløselige fibre, der ligeledes gavner kolesteroltallet.

Sådan spiser du bønnerne sundest

Læg bønnerne i blød natten over, hæld vandet fra, og kog dem. Så er de klar til at ryge i salaten som et lækkert, fyldigt tilbehør, der både erstatter kød, fuldkorn og nogle af grønsagerne. En portion på 50-75 gram (rå vægt) bønner udgør et fint bidrag til hovedmåltidet, der samtidig retfærdiggør en halvering af måltidets kødmængde.

Beslægtede madvarer

Brune bønner og tørrede linser har mange af de hvide bønners kvaliteter. Linser rummer dog kun halvt så meget kalium.

Så positivt påvirker hvide bønner dit hjerte

 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: