Avocado
Lækkerbisken der sparker dit kolesteroltal i bund.
Lækkerbisken der sparker dit kolesteroltal i bund.
Den fede, grønne lækkerbisken bugner af enkeltumættet fedt. Undersøgelser viser, at mere enkeltumættet fedt i kosten sænker indholdet af triglycerid i blodet, ligesom det skadelige LDL-kolesterol falder markant. Dermed sænker du risikoen for, at LDL-kolesterol aflejres i dine blodkar, og at du får problemer med dit kredsløb.
Det er nemt og effektivt at spise avocadoen rå, fx en halv avocado som mellemmåltid om formiddagen. Små stykker i salaten eller pureret til en lækker guacamole er dog lige så gode anvendelser. Vær opmærksom på at bruge avocadoen, umiddelbart efter at du skærer den op. Bliver avocadoen iltet, skifter den ikke blot over til en kedelig grå kulør, men mister også en hel del af sine gavnlige antioxidanter.
LÆS OGSÅ: Så længe kan din mad holde sig i fryseren
Oliven og olivenolie, rapsolie, pekannødder, mandler og cashewnødder.