Avocado

Lækkerbisken der sparker dit kolesteroltal i bund.

Avocado er rig på sundt fedt.

Vigtigste effekt

Den fede, grønne lækkerbisken bugner af enkeltumættet fedt. Undersøgelser viser, at mere enkeltumættet fedt i kosten sænker indholdet af triglycerid i blodet, ligesom det skadelige LDL-kolesterol falder markant. Dermed sænker du risikoen for, at LDL-kolesterol aflejres i dine blodkar, og at du får problemer med dit kredsløb.

[https://hjerteforeningen.dk/forebyggelse/kost/styr-paa-foedevarerne/saadan-vaelger-du-de-rigtige-fedtstoffer/](http://)

Sådan spiser du den sundest

Det er nemt og effektivt at spise avocadoen rå, fx en halv avocado som mellemmåltid om formiddagen. Små stykker i salaten eller pureret til en lækker guacamole er dog lige så gode anvendelser. Vær opmærksom på at bruge avocadoen, umiddelbart efter at du skærer den op. Bliver avocadoen iltet, skifter den ikke blot over til en kedelig grå kulør, men mister også en hel del af sine gavnlige antioxidanter.

Beslægtede madvarer

Oliven og olivenolie, rapsolie, pekannødder, mandler og cashewnødder.

Så positivt påvirker avocado dit hjerte

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background