Pulled veal med chokolade-rub på en bund af spinat og hvide bønner

9 timer
730 kcal

Amerikaner mad har længe ligget højt på listen over mændenes favoritmad, og nu kan den også ligge højt på din med denne opskrift med chokolade-rub og hvide bønner.

Pulled veal med chokolade-rub på en bund af spinat og hvide bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 50 g hvide bønner (er de udblødte og kogte, er det 100 g)
  • ½ kg kalvefilet
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 20 g 85 % chokolade

Rub

  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. tørrede enebær
  • ½ tsk. stødte chiliflager
  • 2 tsk. raw lakridspulver
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • 1 tsk. havsalt
  • 10 kværn sort peber
  • 100 g spæd spinat
  • 2 pastinakker
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld rød basilikum

Dressing

  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • 1 tsk. grov sennep
  • 1 spsk. æbleeddike

Tilberedning

  • Udblød og kog bønnerne efter emballagens anvisning, således at de er klar lige før anretning. (Udblødes i minimum 8 timer, skylles og koges i letsaltet vand i ca. 35 minutter, til de er møre med bid).
  • Tænd ovnen på 120 grader, minus varmluft.
  • Skær kødet i skiver, brun disse af på en pande.
  • Kom rub-ingredienserne i en morter, stød til ensartet masse.
  • Gnid kødet med rubben, og læg det i et ovnfast fad, fold alufolie omkring.
  • Stil fadet i ovnen i 4 timer, fjern alufolien den sidste time.
  • Skyl og slyng spinaten tør.
  • Skræl og skær pastinakkerne i stave, rist dem i lidt olivenolie. Gør forårsløg i stand, og skær dem i skiver.
  • Tag kødet ud af ovnen, og fjern fedtkanten.
  • Riv chokoladen hen over det varme kød, meget fint. Riv kødet fra hinanden i mundrette stykker med to gafler.
  • Anret spinaten med kød, pastinakker, lune bønner, forårsløg og basilikum.
  • Pisk dressingen, smag til med salt og peber, og dryp med ca. 1 spsk. pr. person.