Pulled veal med chokolade-rub på en bund af spinat og hvide bønner

Amerikaner mad har længe ligget højt på listen over mændenes favoritmad, og nu kan den også ligge højt på din med denne opskrift med chokolade-rub og hvide bønner.

25. november 2013 af I FORM

2 personer
50 g hvide bønner (er de udblødte og kogte, er det 100 g)
½ kg kalvefilet
Ekstra jomfruolivenolie
20 g 85 % chokolade

Rub

1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. sød paprika
1 tsk. tørrede enebær
½ tsk. stødte chiliflager
2 tsk. raw lakridspulver
½ tsk. revet muskatnød
1 tsk. havsalt
10 kværn sort peber
100 g spæd spinat
2 pastinakker
2 forårsløg
1 lille håndfuld rød basilikum

Dressing

1 dl koldpresset rapsolie
1 tsk. grov sennep
1 spsk. æbleeddike


  • Udblød og kog bønnerne efter emballagens anvisning, således at de er klar lige før anretning. (Udblødes i minimum 8 timer, skylles og koges i letsaltet vand i ca. 35 minutter, til de er møre med bid).
  • Tænd ovnen på 120 grader, minus varmluft.
  • Skær kødet i skiver, brun disse af på en pande.
  • Kom rub-ingredienserne i en morter, stød til ensartet masse.
  • Gnid kødet med rubben, og læg det i et ovnfast fad, fold alufolie omkring.
  • Stil fadet i ovnen i 4 timer, fjern alufolien den sidste time.
  • Skyl og slyng spinaten tør.
  • Skræl og skær pastinakkerne i stave, rist dem i lidt olivenolie. Gør forårsløg i stand, og skær dem i skiver.
  • Tag kødet ud af ovnen, og fjern fedtkanten.
  • Riv chokoladen hen over det varme kød, meget fint. Riv kødet fra hinanden i mundrette stykker med to gafler.
  • Anret spinaten med kød, pastinakker, lune bønner, forårsløg og basilikum.
  • Pisk dressingen, smag til med salt og peber, og dryp med ca. 1 spsk. pr. person.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler