Rejer
Rejer er supersunde. Se her, hvorfor og få inspiration til masser af mad med små skaldyr.
Rejer er supersunde. Se her, hvorfor og få inspiration til masser af mad med små skaldyr.
De lækre små skaldyr har så mange gode egenskaber, at de er uundværlige i det sunde køkken.
Rejer bugner af proteiner, og det opbygger dine muskler, når du har trænet. Omega 3-fedtsyrerne i rejekødet hjælper også til med at restituere musklerne.
De proteinrige rejer mætter og holder din forbrænding høj. Samtidig er de meget kaloriefattige, så alle typer rejer er god mad, hvis du skal tabe dig.
Om du spiser rejerne rå, opvarmede eller lynstegte, betyder ikke noget rent sundhedsmæssigt. Det vigtigste er, at du spiser en ret stor mængde. Et pænt dagligt bidrag nås med 75-100 gram rejer.
Skaldyr som krabbekløer og muslinger har de samme kvaliteter, og endnu flere af de sunde stoffer får du, hvis du vælger jomfruhummer eller krebs. En paella med masser af lækkerier fra havet er derfor guf for dit kredsløb.