© wichmann+bendtsen

Hvid bønnecreme

Den hvide bønnecreme egner sig ideelt som erstatning til smør eller hummus.

12. november 2013 af madskribent Anne Larsen og ernæringsekspert Martin Kreutzer

Til 3-4 personer
100 g hvide bønner
3 fed hvidløg
½ dl citronsaft
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber


  • Skyl bønnerne, og udblød dem på køl i 8 timer.
  • Skyl dem igen, og kog dem i vand i 45 minutter.
  • Blend dem med ½ dl af kogevandet, fint-revet hvidløg, citron og olie.
  • Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 g / 1 spsk.

  • Energi: 170 / 26 kcal
  • Protein: 5,6 / 0,8 g
  • Kulhydrat: 17,5 / 2,6 g
  • Fedt: 9,9 / 2,4 g
  • Kostfibre: 4,7 / 0,7 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: