Paella med muslinger, rejer og blæksprutte

11 timer

Intet leder tankerne hen på spanske himmelstrøg som paella, her med alt godt fra havet.

Alt godt fra havet på spansk manér

Paella med muslinger, rejer og blæksprutte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g tørrede hvide bønner (svarer til 200 g udblødte og kogte, hvis du har et lager i fryseren)
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • ½ nip safran
  • ½ fennikel
  • ½ ubehandlet citron
  • ½ gul peber
  • 100 g gule cherrytomater
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ lille kvist bredbladet persille
  • 1 forårsløg
  • 1 stængler bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g blæksprutteringe
  • 250 g blåmuslinger
  • 1 dl hvidvin, alternativt grønsagsbouillon eller vand
  • 100 g pil selv-rejer
  • 6 sorte oliven
  • ½ citron, i både

Sådan gør du

  • Skyl og udblød bønnerne. Kog dem i ca. 35 minutter i letsaltet vand med safran. Hæld vandet fra, og lad dem afkøle.

  • Riv skallen fra citronen fint, og gem den til senere. Pres saften.

  • Snit fenniklen ultrafint, og vend den i citronsaften.

  • Skær gul peber i stave, og tomater i halve.

  • Vend nu bønner, fennikel, peber og tomater i 1 spsk. olie, og krydr let med salt og peber.

  • Hak persillen fint, skær forårsløgene i fine penne, og bladsellerien i skiver. Hak hvidløget fint.

  • Kom 1 spsk. olie i en gryde, og sauter persille, forårsløg, bladselleri og hvidløg, til det er blankt og blødt.

  • Kom blæksprutteringe ved, og vend dem ganske kort tid, krydr let med salt og peber, og kom nu de rensede muslinger og citronskallen ved. (De muslinger, der ikke er lukkede eller ikke lukker sig ved et slag mod bordet, kasseres).

  • Hæld væde ved, læg låg på. Ryst gryden undervejs de næste par minutter, til muslingerne har åbnet sig. (De muslinger, der ikke åbner sig, kasseres).

  • Anret paellaen med blæksprutte, muslinger og rejer, oliven og citronbåde.