50
g
hvide bønner (svarer til 200 g udblødte og kogte)
½
bdt. basilikum
½
bdt. bredbladet persille
½
bdt. mynte
300
g
røde og/eller gule cherrytomater
1
spsk.
koldpresset rapsolie
½
spsk.
hvidvinseddike
½
fed
hvidløg
2
spsk.
fintrevet parmesanost
2
steaks af kalvefilet a ca. 150 g
2
tsk.
ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Skyl og udblød bønnerne i rigeligt vand på køl i 8 timer, kog dem 35 minutter, og lad dem afkøle.
Hak krydderurterne fint. Skær tomaterne i halve.
Bland de hvide bønner med tomater, ⅕ af krydderurterne, rapsolie, eddike, fintrevet hvidløg og parmesanost, og smag til med salt og peber.
Gnid bøfferne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem, først ved høj varme på hver side, skru lidt ned for varmen, og steg dem færdige: Meget blød = meget rød indeni. Medium = som en god springmadras.
Lad kødet hvile, pak det ind i de resterende krydderurter, og anret dem med bønne-tomat-salaten.