Kalvesteak vendt i krydderurter med salat af hvide bønner.

Kalvesteak i krydderurter med salat af hvide bønner

Nyd en lækker, krydret kalvesteak med en skøn salat.

Kalvesteak i krydderurter med salat af hvide bønner

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 9 timer - Iblødsætning: 8 timer

INGREDIENSER

100 g hvide bønner (svarer til 200 g udblødte og kogte)

1 bdt. basilikum

1 bdt. bredbladet persille

1 bdt. mynte

600 g røde og/eller gule cherrytomater

2 spsk. koldpresset rapsolie

1 spsk. hvidvinseddike

1 fed hvidløg

4 spsk. fintrevet parmesanost

4 steaks af kalvefilet a ca. 150 g

4 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  • Skyl og udblød bønnerne i rigeligt vand på køl i 8 timer, kog dem 35 minutter, og lad dem afkøle.
  • Hak krydderurterne fint. Skær tomaterne i halve.
  • Bland de hvide bønner med tomater, ⅕ af krydderurterne, rapsolie, eddike, fintrevet hvidløg og parmesanost, og smag til med salt og peber.
  • Gnid bøfferne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem, først ved høj varme på hver side, skru lidt ned for varmen, og steg dem færdige: Meget blød = meget rød indeni. Medium = som en god springmadras.
  • Lad kødet hvile, pak det ind i de resterende krydderurter, og anret dem med bønne-tomat-salaten.

næringsindhold pr. person

Protein: 44,5 g

Fedt: 18,2 g

Kulhydrat: 26,1 g

Kostfibre: 7,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: