4 personer
100 g hvide bønner (svarer til 200 g udblødte og kogte)
1 bdt. basilikum
1 bdt. bredbladet persille
1 bdt. mynte
600 g røde og/eller gule cherrytomater
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg
4 spsk. fintrevet parmesanost
4 steaks af kalvefilet a ca. 150 g
4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
- Skyl og udblød bønnerne i rigeligt vand på køl i 8 timer, kog dem 35 minutter, og lad dem afkøle.
- Hak krydderurterne fint. Skær tomaterne i halve.
- Bland de hvide bønner med tomater, ⅕ af krydderurterne, rapsolie, eddike, fintrevet hvidløg og parmesanost, og smag til med salt og peber.
- Gnid bøfferne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem, først ved høj varme på hver side, skru lidt ned for varmen, og steg dem færdige: Meget blød = meget rød indeni. Medium = som en god springmadras.
- Lad kødet hvile, pak det ind i de resterende krydderurter, og anret dem med bønne-tomat-salaten.