Kalvesteak i krydderurter med salat af hvide bønner

9 timer

Nyd en lækker, krydret kalvesteak med en skøn salat.

Kalvesteak vendt i krydderurter med salat af hvide bønner.

Kalvesteak i krydderurter med salat af hvide bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g hvide bønner (svarer til 200 g udblødte og kogte)
  • ½ bdt. basilikum
  • ½ bdt. bredbladet persille
  • ½ bdt. mynte
  • 300 g røde og/eller gule cherrytomater
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • ½ spsk. hvidvinseddike
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk. fintrevet parmesanost
  • 2 steaks af kalvefilet a ca. 150 g
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  • Skyl og udblød bønnerne i rigeligt vand på køl i 8 timer, kog dem 35 minutter, og lad dem afkøle.
  • Hak krydderurterne fint. Skær tomaterne i halve.
  • Bland de hvide bønner med tomater, ⅕ af krydderurterne, rapsolie, eddike, fintrevet hvidløg og parmesanost, og smag til med salt og peber.
  • Gnid bøfferne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem, først ved høj varme på hver side, skru lidt ned for varmen, og steg dem færdige: Meget blød = meget rød indeni. Medium = som en god springmadras.
  • Lad kødet hvile, pak det ind i de resterende krydderurter, og anret dem med bønne-tomat-salaten.