Kalvesteak i krydderurter med salat af hvide bønner

9 timer

Nyd en lækker, krydret kalvesteak med en skøn salat.

Kalvesteak vendt i krydderurter med salat af hvide bønner.

Kalvesteak i krydderurter med salat af hvide bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g hvide bønner (svarer til 200 g udblødte og kogte)
  • ½ bdt. basilikum
  • ½ bdt. bredbladet persille
  • ½ bdt. mynte
  • 300 g røde og/eller gule cherrytomater
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • ½ spsk. hvidvinseddike
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk. fintrevet parmesanost
  • 2 steaks af kalvefilet a ca. 150 g
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  • Skyl og udblød bønnerne i rigeligt vand på køl i 8 timer, kog dem 35 minutter, og lad dem afkøle.
  • Hak krydderurterne fint. Skær tomaterne i halve.
  • Bland de hvide bønner med tomater, ⅕ af krydderurterne, rapsolie, eddike, fintrevet hvidløg og parmesanost, og smag til med salt og peber.
  • Gnid bøfferne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem, først ved høj varme på hver side, skru lidt ned for varmen, og steg dem færdige: Meget blød = meget rød indeni. Medium = som en god springmadras.
  • Lad kødet hvile, pak det ind i de resterende krydderurter, og anret dem med bønne-tomat-salaten.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background