Marineringstiden skal forlænges med hhv. 2 og 5 timer, hvis du vælger knap så møre kødudskæringer som filet og tyksteg.

Ingefærmarineret kalvemørbrad med grov kartoffelmos og rosenkål

Hvis du har 60 minutter til at lave en gennemført middagsanretning med kun 250 kalorier, så prøv denne ingefærsmarinerede kalvemørbrad.

7. marts 2014 af I FORM

1 person

Det skal du bruge

1 spsk. ultrafintskårne ingefærtern
Steak af 100 g kalvemørbrad
2 spsk. østerssauce til marinade
2 forårsløg
125 g rosenkål
2 spsk. soja til marinade
2 spsk. citronsaft
1 spsk. ultrafintskårne skalotteløg
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. smør (5 g)
1 tsk. koldpresset rapsolie
Havsalt og friskkværnet sort peber


Sådan gør du

  • Læg mørbraden i en marinade af ingefær, østerssauce, soja, citronsaft, salt og peber. Stil den på køl i 30 min.
  • Kog skrællede kartoffeltern i usaltet vand.

  • Skær forårsløg i skiver, og bland dem med det fintskårne skalotteløg. Halver rosenkål, og fjern de yderste blade. Kom rosenkål i en gryde, dryp med rapsolie, drys med lidt salt, hæld kogende vand over, kog op, tag dem af blusset, og hæld vandet fra.
  • Dup kødet tørt. Varm olivenolien op på en pande, kom smør på, og lad det bruse op og af. Steg kødet fra alle sider i ca. 8 min. i alt.
  • Kom alle løg på panden i det sidste minut, kødet steger, hæld til sidst marinaden over kødet, og lad det koge op om kødet. Pak det i bagepapir, og lad det hvile i fem minutter.
  • Mos kartoffelternene med rapsolie og lidt salt. Smag til. Anret mosen med kødskiver, løg, marinade og rosenkål.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: