Bland-selv-waldorfsalat

Skræddersy din egen salat med rosenkål, valnødder og tranebær, når du i år inviterer dine gæster til bland-selv-waldorfsalat.

4. november 2015 af Augusta Sørensen

Waldorfsalat

6 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

200 g rosenkål

½ hvidkål

Saft og skal af en økocitron

½ tsk. vaniljepulver

250 g skyr

½ dl gulerodsjuice

Havsalt

1 bundt bladselleri

1 klase røde druer

100 g ristede valnødder

100 g tørrede tranebær

Sådan laver du waldorfsalat

  • Skyl rosenkål og nip de yderste blade af. Hæld kogende vand over dem i en skål og lad dem trække under låg i 5 min. Hæld vandet fra.
  • Kør hvidkålen på en foodprocessor, til det ligner sne (eller brug et rivejern).
  • Bland kålen med citronsaft og vanilje.
  • Vend gulerodsjuice og skyr forsigtigt sammen.
  • Smag til med citronskal og salt.
  • Rens og skær selleri i tynde skiver.
  • Skyl og halver druerne.
  • Mix valnødder og tranebær.
  • Anret alt i separate skåle, så dine gæster selv kan mixe sig en waldorfsalat.

næringsindhold pr. person

Energi: 291 kcal

Protein: 11,8 g

Fedt: 12 g

Kulhydrat: 38,8 g

Kostfibre: 9,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: