Bagt aubergine med rosenkål

Hold vegetarisk dag med denne opskrift på bagte auberginer med fyld af rosenkål, grønne linser og saftige granatæblekerner.

23. oktober 2015 af Luise Vindahl

Bagte auberginer

6 personer

6 mindre auberginer
2 spsk. koldpresset olivenolie
1 tsk. stødt røget paprika
1 tsk. groft havsalt

Rosenkålssalat

200 g belugalinser eller andre
½ tsk. havsalt
400 g rå rosenkål
5 stilke bredbladet persille
1 granatæble

Dressing

Saften af en citron
4 spsk. koldpresset olivenolie
2 spsk. honning


Sådan laver du bagte auberginer

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Halver auberginerne på den lange led, og læg dem på en bageplade. Gnid hver halvdel med olivenolie, og strø paprika og salt over.
  • Bag auberginerne i 40-45 min., til de er helt gennembagte og bløde indeni.
  • Tilbered salaten imens.
  • Skyl linserne, og kog dem under låg i en gryde med en halv liter vand og lidt salt ved svag varme i ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra, og sæt linserne til afkøling.
  • Imens bringes en stor gryde vand i kog.
  • Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Snit kålene fint, og blancher dem i gryden i maks.1 minut. Skyl dem øjeblikkeligt i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Pisk dressingen sammen, og bland den med rosenkål og linser.
  • Anret auberginerne med salaten ovenpå, og top med finthakket persille og granatæblekerner.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler