Bagt aubergine med rosenkål

Hold vegetarisk dag med denne opskrift på bagte auberginer med fyld af rosenkål, grønne linser og saftige granatæblekerner.

23. oktober 2015 af Luise Vindahl

Bagte auberginer

6 personer

6 mindre auberginer
2 spsk. koldpresset olivenolie
1 tsk. stødt røget paprika
1 tsk. groft havsalt

Rosenkålssalat

200 g belugalinser eller andre
½ tsk. havsalt
400 g rå rosenkål
5 stilke bredbladet persille
1 granatæble

Dressing

Saften af en citron
4 spsk. koldpresset olivenolie
2 spsk. honning


Sådan laver du bagte auberginer

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Halver auberginerne på den lange led, og læg dem på en bageplade. Gnid hver halvdel med olivenolie, og strø paprika og salt over.
  • Bag auberginerne i 40-45 min., til de er helt gennembagte og bløde indeni.
  • Tilbered salaten imens.
  • Skyl linserne, og kog dem under låg i en gryde med en halv liter vand og lidt salt ved svag varme i ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra, og sæt linserne til afkøling.
  • Imens bringes en stor gryde vand i kog.
  • Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Snit kålene fint, og blancher dem i gryden i maks.1 minut. Skyl dem øjeblikkeligt i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Pisk dressingen sammen, og bland den med rosenkål og linser.
  • Anret auberginerne med salaten ovenpå, og top med finthakket persille og granatæblekerner.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: