Bagt aubergine med rosenkål
Hold vegetarisk dag med denne opskrift på bagte auberginer med fyld af rosenkål, grønne linser og saftige granatæblekerner.
Hold vegetarisk dag med denne opskrift på bagte auberginer med fyld af rosenkål, grønne linser og saftige granatæblekerner.
Opvarm ovnen til 220 grader.
Halver auberginerne på den lange led, og læg dem på en bageplade. Gnid hver halvdel med olivenolie, og strø paprika og salt over.
Bag auberginerne i 40-45 min., til de er helt gennembagte og bløde indeni.
Tilbered salaten imens.
Skyl linserne, og kog dem under låg i en gryde med en halv liter vand og lidt salt ved svag varme i ca. 20 min.
Hæld vandet fra, og sæt linserne til afkøling.
Imens bringes en stor gryde vand i kog.
Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Snit kålene fint, og blancher dem i gryden i maks.1 minut. Skyl dem øjeblikkeligt i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Pisk dressingen sammen, og bland den med rosenkål og linser.
Anret auberginerne med salaten ovenpå, og top med finthakket persille og granatæblekerner.