Alle I FORM kurens retter indeholder samme mængde kalorier, nemlig 250.

Kalvesteak med bønner og rosenkål

Aftenanretning med lækre bønner, rosenkål og en god kalvesteak er perfekt, når du er på I FORM-kuren.

14. november 2013 af I FORM-redaktionen

Kalvesteak med bønner og rosenkål

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

75 g grønne bønner

75 g rosenkål

25 g rødløg i både

25 g skalotteløg i både

Havsalt

Æbleeddike

1 bundt bundet timian (bundet med køkkensnor)

100 g afpudset kalvemørbrad

Friskkværnet sort peber

1 tsk. ekstra jomfruolivenolie til stegning

1 En lille terning smør (1 tsk.) til stegning

½ tsk. ekstra jomfruolivenolie til drypning af grønsagerne

Sådan gør du



  • Gør bønner og rosenkål i stand – og kog dem, så de stadig er sprøde og har bid.
  • Løgene koges i en ganske lille bitte smule vand i ca. 3 minutter sammen med dryp af æbleeddike, lidt salt og krydderurtebuketten.
  • Hæld vandet fra grønsagerne, og hold disse varme under folie.
  • Dup kødet tørt. Krydr det med salt og peber. Varm olien op på en pande, kom smørret ved, og lad det bruse op og af. Steg kødet ca. 4 minutter på begge sider. Mærk efter – jo blødere, jo rødere!
  • Anret kødet med bønner, rosenkål, løg og krydderurtebuket. Dryp grønsagerne med olivenolie.

næringsindhold pr. person

Energi: 250 kcal

Protein: 27,4 g

Fedt: 8,6 g

Kulhydrat: 18,7 g

Kostfibre: 6,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: