Glad kvinde drikker te på sofa
Sund og glad følges ad

Vidste du, at dit humør har indflydelse på dit helbred?

Sådan booster du dit immunforsvar

Immunforsvaret er dit stærkeste våben mod de bakterier og virus, du møder i din hverdag. Se, hvordan du giver din krop de bedste betingelser for at holde sygdomme fra døren.

14. april 2010 af Jerk W. Langer

Du ved helt sikkert allerede, at sund mad og motion er en vigtig del af opskriften på et immunforsvar i topform. 

Men forskning viser, at du også kan styrke kroppens forsvar mod sygdomme ved simpelthen at tænke positivt, slappe af og have det godt! Se her, hvordan du kan nyde dig til et godt helbred.

Sund og glad – følges ad. En lille omskrivning af et gammelt ordsprog og samtidig en god beskrivelse af forholdet mellem dit humør og dit immunforsvar.

For et sundt helbred øger selvfølgelig sandsynligheden for mentalt velvære. Men det omvendte er lige så vigtigt: Er du glad og har det godt, styrker det dit immunforsvar.

Og immunforsvaret er dit stærkeste våben mod de bakterier og virus, du hele tiden møder i din hverdag. Ikke mindst influenza, som jævnligt vender tilbage i nye varianter og spreder sig som en epidemi.

Influenza, der giver feber, dårlig appetit og ondt i hele kroppen, kan i bedste fald være skyld i en stribe sygedage og i værste fald, hvis du på anden måde er svækket, være livstruende.

Drømmer du om færre sygedage og et stærkere immunforsvar? Så skal du spise disse 8 råvarer.

Naturligvis kan du være uheldig at opsnappe en virus eller bakterie, selv om du passer godt på dig selv og nyder livet. Men selv når du er sendt på langs med fx en forkølelse eller influenza, viser undersøgelser, at dit immunforsvar har langt nemmere ved at bekæmpe sygdommen, hvis du er glad og har en positiv indstilling til livet.

Herunder giver vi dig ti stærke – og behagelige – råd til at booste dit immunforsvar, så du slipper for sengedage, sygemeldinger og irriterende træningsafbræk.

Er du (også) ramt af halsbetændelse? Tjek her, hvordan du bekæmper sygdommen

10 tips, der booster dit immunforsvar

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: