Grove, sunde chokoladeboller
Opskrift på luftige og bløde chokoladeboller med fuldkornsmel. Det tager kun 2 timer, fra lækkersulten melder sig, til de står på klar på spisebordet.
Opskrift på luftige og bløde chokoladeboller med fuldkornsmel. Det tager kun 2 timer, fra lækkersulten melder sig, til de står på klar på spisebordet.
Er du lækkersulten? Så prøv disse saftige og sunde chokoladeboller.
TIP Frys ned og tø op efter behov. En tur på risteren – så er chokoladebollerne så gode som nye.
TIP Jo højere kakaoprocent, jo mere bitter vil chokoladen ofte være, og jo mindre sukker vil den også normalt indeholde.
De saftige grove chokoladeboller er en klar favorit – og vil vække lykke både hos store og små. Her kan du blive lidt klogere på, hvordan du får de bedste chokoladeboller.
Måske har du oplevet, at jo grovere dine boller er, jo mindre luftige bliver de. Men det er der råd for – grove boller kan sagtens blive lige så luftige og saftige som hvedeboller!
Her er nogle tips, som sikrer dig luftige, grove chokoladeboller:
Læs også: Luftige koldhævede boller med havregryn
Skyr kan have flere gavnlige effekter, når det tilsættes en dej.
Det tilfører for det første fugt til dejen og hjælper til med at gøre dine chokoladeboller endnu mere saftige.
For det andet har skyr en let syrlig smag, som giver dybde til chokoladebollernes smag.
Speltmel anses ofte for at være sundere end almindeligt hvedemel.
Det skyldes blandt andet, at speltmel indeholder flere proteiner, fibre og vitaminer end hvedemel, og så har det et lavere glutenindhold.
Tilføjer du speltmel til dine chokoladeboller, får du desuden et højere indhold af mineraler som jern, magnesium og zink.
Sidst, men ikke mindst, har speltmel et lavere glykæmisk indeks end hvedemel, hvilket betyder, at det kan have en mindre drastisk effekt på blodsukkerniveauet.
Ja, du kan sagtens fryse dine chokoladeboller ned, ganske som du ville gøre det med andet bagværk.
Når chokoladebollerne skal tø op igen, kan du med fordel lade dem tø op i køleskabet.
Giv chokoladebollerne en tur på risteren eller lun dem i ovnen.
Læs også: Så længe kan mad holde sig i fryseren
Hvis ikke alle chokoladebollerne bliver spist på en gang (og det kan jo ske), så gem dem i en lufttæt beholder eller i en frostpose. Undlad at lægge chokoladebollerne i køleskabet, da det kan gøre dem tørre og lidt kedelige.
Er dine chokoladeboller blevet tørre, så kan du dog ofte godt ændre dem med en tur på brødristeren.
Du kan i princippet anvende lige den type chokolade, du har lyst til. Dog vil den mørke chokolade skabe en mere kompleks smag i dine chokoladeboller. Det bitre og det dybe giver et delikat modspild til den bløde bolle i modsætning til den søde, lyse chokolade.
Læs også: Er mørk chokolade sundt?
Ja, sagtens. Hvis du er mere til rosiner end chokolade, eller bare vil have lidt afveksling, skal du blot erstatte chokoladen med rosiner og ellers bruge den samme opskrift.
Vupti – dine chokoladeboller er blevet til rosinboller.