Nemme, koldhævede morgenboller

7½ timer
159 kcal

Elsker du også hjemmebag? I madpakken, til fødselsdagen og til morgenbordet? Her får du en opskrift på lækre morgenboller, der næsten laver sig selv.

Grovboller

NEMME, KOLDHÆVEDE MORGENBOLLER – Brug høj varme, så får du sprød skorpe og lugtigt indre.

© wichmann+bendtsen

Nemme koldhævede morgenboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 2¼ g gær
  • ⅔ dl vand
  • 33 g hvedemel
  • 17 g fuldkornshvedemel
  • 22 g havregryn
  • 8¾ g hørfrø
  • ¼ spsk. honning
  • ¼ tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Bland de resterende ingredienser i med en grydeske.
  • Dæk skålen med låg eller husholdningsfilm, og stil på køl natten over eller minimum 7 timer.
  • Put en bageplade i ovnen, og varm ovnen op til 220 gr.
  • Form boller med en ske, og læg på et stykke bagepapir.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade. Bag i 20 min.

LÆS OGSÅ: Lav din egen surdej

TIP! Du kan sagtens lave dobbeltportion og have dej stående i køleskabet til to morgener.

TIP! Forsøg at arbejde så lidt som muligt med dejen for at undgå at slå luften ud af den, når du former bollerne.

TIP! Du kan erstatte noget af melet med Tipo00 eller manitobamel, der begge giver en elastisk dej og en færdig bolle med flotte, store huller.

TIP! Har du en rest yoghurt eller kærnemælk, kan du erstatte vandet med det. Det vil bare give bollerne mere kant.

TIP! Du kan godt springe koldhævningen over, men brug da mindst 25 g gær og lad hæve tildækket og lunt mindst en times tid.


Newsletter background