Friske forårsruller med kæmperejer

Smukt, enkelt og knasende sundt.

9. august 2012 af Anne Larsen

(4 personer)

12 kæmperejer med skal (black tiger-rejer)
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
2 forårsløg
1 rød peberfrugt
½ agurk
2 hjertesalater
2 avocadoer
1 lime
1 lille bdt. koriander
1 lille bdt. mynte
12 stk. rispapir til friske forårsruller, fås hos asiatiske købmænd


Dressing

1,5 dl tamari, alternativt soja
1 spsk. sesamolie
2 spsk. sød chilisauce
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. limesaft
Havsalt og friskkværnet
sort peber

  • Grill rejerne, og pil skallen af (lad dog halespidsen sidde på), og lad dem afkøle.
  • Skær gulerødder, selleri, forårsløg, peberfrugt og afkernet agurk i fine stave.
  • Skyl og slyng salatbladene tørre.
  • Skær avocadokødet i skiver, og dryp det med lime.
  • Læg rispapiret i en skål med koldt vand et lille minut, til det er blødt.
  • Tag det op, og læg det på en tallerken – fyld det med grønsagerne, salat, rejer og krydderurter.
  • Pak det alt efter temperament helt eller delvist ind.
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.

    Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

    Måske er du interesseret i...

    I FORM anbefaler