Friske forårsruller med kæmperejer

20 minutter

Smukt, enkelt og knasende sundt.

Friske forårsruller med kæmperejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 6 kæmperejer med skal (black tiger-rejer)
  • 1 gulerødder
  • 1 stængler bladselleri
  • 1 forårsløg
  • ½ rød peberfrugt
  • ¼ agurk
  • 1 hjertesalater
  • 1 avocadoer
  • ½ lime
  • ½ bundt koriander
  • ½ bundt mynte
  • 6 stk. rispapir til friske forårsruller, fås hos asiatiske købmænd

Dressing

  • ½ dl tamari, alternativt soja
  • ½ spsk. sesamolie
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. limesaft
  • Havsalt og friskkværnet
  • sort peber

Tilberedning

  • Grill rejerne, og pil skallen af (lad dog halespidsen sidde på), og lad dem afkøle.

  • Skær gulerødder, selleri, forårsløg, peberfrugt og afkernet agurk i fine stave.

  • Skyl og slyng salatbladene tørre.

  • Skær avocadokødet i skiver, og dryp det med lime.

  • Læg rispapiret i en skål med koldt vand et lille minut, til det er blødt.

  • Tag det op, og læg det på en tallerken – fyld det med grønsagerne, salat, rejer og krydderurter.

  • Pak det alt efter temperament helt eller delvist ind.

  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.