1½
ubehandlede limefrugter (heraf skal du bruge 4 spsk. limesaft)
½
rød chili
½
fed
hvidløg
1
spsk.
ekstra jomfruolivenolie
½
tsk.
agavesirup eller akaciehonning
½
drys
havsalt
½
drys
friskkværnet sort peber
Pynt:
½
tsk.
revet limeskal
Sådan gør du
Læg træspyddene i vand i 15 min., og tænd ovnen på 200 grader. Pres 3 ubehandlede limefrugter i en appelsinpresser, så du får 4 spsk. limesaft. Hak chilien ultrafint, og riv hvidløget fint.
Kom chili og hvidløg i en skål, tilsæt limesaften og resten af ingredienserne fra chili-lime-olien, og pisk det hele sammen. Du kan også blende olien, hvis du vil have den endnu stærkere. Tø rejerne op, dup dem let med køkkenrulle, og stik træspyddene gennem dem. Pensl rejerne med olien, og grill dem i ovnen i 10 min. Riv lidt limeskal over rejerne inden anretning.
Server rejerne sammen med en salat, fx frisésalat med halve San Marzano-, cocktail- eller cherrytomater - og groft brød.