Grillspyd med rejer og chili-lime-olie

Grillspyd med vannameirejer og olie af chili, lime, honning og olivenolie.

13. juli 2016 af I FORM

4 personer

4 træspyd
800 g vannameirejer


Chili-lime-olie:

3 ubehandlede limefrugter (heraf skal du bruge 4 spsk. limesaft)
1 rød chili
1 fed hvidløg
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. agavesirup eller akaciehonning
Et drys havsalt
Et drys friskkværnet sort peber


Pynt:

1 tsk. revet limeskal


Tilberedning

Læg træspyddene i vand i 15 min., og tænd ovnen på 200 grader. Pres 3 ubehandlede limefrugter i en appelsinpresser, så du får 4 spsk. limesaft. Hak chilien ultrafint, og riv hvidløget fint.

Kom chili og hvidløg i en skål, tilsæt limesaften og resten af ingredienserne fra chili-lime-olien, og pisk det hele sammen. Du kan også blende olien, hvis du vil have den endnu stærkere. Tø rejerne op, dup dem let med køkkenrulle, og stik træspyddene gennem dem. Pensl rejerne med olien, og grill dem i ovnen i 10 min. Riv lidt limeskal over rejerne inden anretning.

Server rejerne sammen med en salat, fx frisésalat med halve San Marzano-, cocktail- eller cherrytomater - og groft brød.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: