Grillspyd med rejer og chili-lime-olie

25 minutter
518 kcal

Grillspyd med vannameirejer og olie af chili, lime, honning og olivenolie.

Grillspyd med rejer og chili-lime-olie

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 træspyd
  • 400 g vannameirejer

Chili-lime-olie:

  • ubehandlede limefrugter (heraf skal du bruge 4 spsk. limesaft)
  • ½ rød chili
  • ½ fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. agavesirup eller akaciehonning
  • ½ drys havsalt
  • ½ drys friskkværnet sort peber

Pynt:

  • ½ tsk. revet limeskal

Sådan gør du

  • Læg træspyddene i vand i 15 min., og tænd ovnen på 200 grader. Pres 3 ubehandlede limefrugter i en appelsinpresser, så du får 4 spsk. limesaft. Hak chilien ultrafint, og riv hvidløget fint.

  • Kom chili og hvidløg i en skål, tilsæt limesaften og resten af ingredienserne fra chili-lime-olien, og pisk det hele sammen. Du kan også blende olien, hvis du vil have den endnu stærkere. Tø rejerne op, dup dem let med køkkenrulle, og stik træspyddene gennem dem. Pensl rejerne med olien, og grill dem i ovnen i 10 min. Riv lidt limeskal over rejerne inden anretning.

  • Server rejerne sammen med en salat, fx frisésalat med halve San Marzano-, cocktail- eller cherrytomater - og groft brød.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?